Cum sa eviti stressul de vacanta

Cum sa eviti stressul de vacanta

Dupa luni de zile de munca, studii sau orice alta indeletnicire rutinanta, stim la ce ravneste fiecare fibra a mintii tale: dupa o vacanta! Dar desi evadarea din cotidian, fuga de realitate macar si doar pentru cateva zile, este visul mai tuturor, intereaga organizare a unei plecari in vacanta implica pregatiri care ii pot innebuni pe cei slabi de inger. Asadar, haideti sa trecem in revista cateva ponturi utile daca vrei sa inveti cum sa eviti stressul de vacanta.

1. Rezerva-ti ceva vreme planificarii din timp. Sincer, nu suntem de parere ca trebuie neaparat sa fi unul din acei oameni obsedati de control, care fac crize pentru orice detaliu nesemnificativ care nu merge ca la carte – departe de noi acest gand! Dar planificarea timpurie, spre deosebire de a te chinui sa pregatesti totul cu doua zile inainte de plecare, poate fi o idee buna.

Asa ca te sfatuim sa iti rezervi cazare si transport dinainte. In cazul transferurilor de la aeroport, este in regula sa faci o programare cu vreo doua zile inainte si poti chiar sa ai parte de o oferta, dar ai grija daca doresti sa inchiriezi o masina: este de preferat sa rezervi cu timp mult inainte, in special in perioada sarbatorilor, cand companiile de rent a car nu au masini disponibile!

2. Dormi! Corpul uman si mintea sunt facute sa reziste, dar nu e neaparat o idee buna sa iti testezi limitele chiar inainte de vacanta. Odihneste-te inainte de concediu si nu incepe vacanta obosit si stresat!

3. Menajeaza-te! Si uite ca incurajam acum si lenea. Dar sincer, una din cele mai eficiente moduri de a evita stressul este sa va faceti un orar cat mai aerisit.

4. Arunca-ti telefonul! (Sau cel putin uita-l acasa – sau intr-o geanta – din timp in timp.) Aminteste-ti, este absolut interzis sa va ocupati de orice activitate legata de serviciu!

5. Aminteste-ti ca faci asta pentru divertisment si pentru tine! Nu iti transforma vacanta intr-un eveniment stresant organizand un program imposibil sau ocupandu-ti mintea cu detalii de ultim moment. Relaxeaza-te si bucura-te!

Share
This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.