Destinatii turistice – Statiunea Sinaia

Mai sunt doar doua zile pana la inceputul mini-vacantei de 1 Mai, si-am vorbit deja despre cateva destinatii de pe litoralul Marii Negre care vor fi cu siguranta extrem de populare in aceasta perioada. Astazi totusi, vom continua sa vorbim despre o destinatie montana, pentru cei ce vor un alt fel de vacanta, o vacanta in statiunea Sinaia.

Considerata de multi ca fiind centrul statiunilor montane de pe Valea Prahovei, statiunea Sinaia este un adevarat magnet pentru turistii impatimiti de zapada pe timp de iarna, iar pe timp de vara devine populata de catre oameni dornici sa scape de caldura oraselor de la campie pentru racoarea muntilor.

Statiunea Sinaia isi are inceputurile in diferite schimburi teritoriale si administrative care-au luat loc in secolul al XVIII-lea. Aceasta incepe sa se dezvolte serios incepand cu sfarsitul secolului al XIX-lea , atat pe plan industrial cat si turistic si din punct de vedere al numarului de locuitori. In acea perioada in Sinaia exista o scoala mixta frecventata de 103 elevi, cateva hoteluri pentru turisti, o clinica de hidroterapie si o gara pentru trenurile care circulau intre Brasov si Ploiesti.

Obiective turistice in statiunea Sinaia

Trebuie sa incepem cu Castelul Peles, de departe atractia principala a statiunii. Resedinta de vara a Regelui Carol I, precum si Castelul Pelisor, Castelul Foisor, Cazinoul Sinaia si Casa Memoriala “George Enescu” precum si vila lui Nicolae Iorga.

Multe personalitati ale Romaniei au trait in Sinaia, regele Carol I, regele Ferdinand I, regina Maria a Romaniei, si nu putem uita ca pe peronul garii Sinaia a fost asasinat I.G. Duca, eveniment comemorat cu o placuta instalata acolo.

In ceea ce priveste turismul pe  timp de iarna, Sinaia are 5 partii de ski, cu dificultate mica, medie si mare, deci toti impatimitii de sporturi albe se pot simti bine.

Datorita asezarii sale – la 120km de Bucuresti si 35 km de Brasov – Sinaia este extrem de accesibila pentru turistii din sud dar si din alte zone ale tarii, aceasta fiind accesibila atat cu masina cat si cu trenul.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.