Destinatii Turistice – Insula Ovidiu

Insula Ovidiu este probabil singurul obiectiv turistic din Romania care se gaseste pe o insula naturala. Insula este un loc linistit si retras, aproape de Mamaia dar considerabil mai putin zgomotoasa si populata. Aceasta este locul unde poetul antic Publius Ovidius Naso a fost exilat in anul 8 d.Hr.

Insula de origine calcaroasa a aparut in urma cu mii de ani dar de indata ce oamenii au aparut in regiune acestaia si-au pus amprenta asupra ei astfel astazi aceasta fiind un puct de atractie pentru turistii din toata tara precum si locul nasterii mai multor legende.

Legendele de pe Insula Ovidiu

Se spune ca pe locul in care azi se gaseste lacul si insula, pe vremuri era o regiune locuita de oameni rai si zgarciti. Intr-una din ziele in care pe aici se plimba Dumnezeu si Sfantul petru, cerand localnicilor un loc unde sa doarma peste noapte acestia nu s-au indurat de ei asa ca au rucat pe o colina unde se vedea o casa singuratica. Aici au dat peste o batrana saraca cu o vaca stearpa, singurul vizitator pe care aceasta il avea fiind Ovidiu care batea drumul de la Roma s-o intrebe de sanatate. Aceasta ii primeste pe cei doi in gazda spunandu-le totusi ca nu poate sa le ofere nimic de mancare sau de baut si cand Dumnezeu ii spune acesteia sa se duca sa mulga vaca ea ii spune ca e stearpa. Totusi Dumnezeu insista si legenda spune ca vaca a dat atata lapte incat batrana si-a umplut toate vasele din casa. Tot la indemnul oaspetilor batrana pune o mana de faina in jar si dintr-o data camera miroase a paine calda, minunea fiind ca pe parcurs ce batrana si invitatii rupeau din paine aceasta crestea la loc.

Dupa ce s-a trezit din somn, batrana a vazut ca musafirii au plecat si cand a iesit din casuta a vazut ca acum colina nu mai era inconjurata de pamant ci de apa alba ca laptele, si Ovidiu – care dormea intr-o odaie veche a casutei s-a transformata in stana de piatra de uimire.

Astfel lacul cu apa dulce si alba este Lacul Siutghiol iar colina este insula Ovidiu

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.