Destinatii turistice – Regiunea Bucovina

Regiunea Bucovina este cunoscuta publicului larg romanesc ca zona in care incondeiatul oualor a ajuns o arta in sine. Pentru localnici, Bucovina este un pamant plin de traditii si de bogatii, precum si un pamant sfintit de bisericile si manastirele care populeaza dealurile subcarpatice parca stand de straja plaiurilor moldovenesti.

Bucovina este locuita de oameni din trecutul foarte indepartat al societatilor umane, descoperirile arheologice de la Suceava, Bosanci, Silistea Scheii precum si alte locuri dezgropand cetati, ctitorii, case ruinate precum si 96 de morminte incinerate la Zvoristea.

Regiunea Bucovina este foarte populara datorita pelerinajelor care se organizeaza pentru manastirile din zona. Traditia pelerinajelor a inceput inca din timpul invaziilor turcesti in timpul in care mii de clerici se refugiau in Muntii Carpati. Ca rezultat al acestor miscari de oameni, secolele XV, XVI si XVII au cunoscut o foarte bogata dezvoltare in ceea ce priveste asezamintele bisericesti.

Manastirea Dragomirna – aceasta este situate la 10 km de Suceava, fiind construita de mitropolitul Moldovei Crimca, intre 1602-1609; aceasta este construita in stil classic moldovenesc avand niste dimensiuni impresionante. Aceasta manastire a ramas deschisa si in perioada comunista, una dintre putinele manastiri deschise publicului pe durata acelei perioade. In ziua de azi, maicutele administreaza un hotel pregatit sa primeasca oricand turisti sau pelerini.

Manastirea Humor – aceasta se gaseste la 5 km de Campulung Moldovenesc, fiind consturita in 1530 de catre logofatul Toader Buboiog pentru Petru Rares. O caracteristica speciala a manastirii este picture exterioara care expune arboreal genealogic al lui Iisus.

Manastirea Voronet – constructie cunoscuta pentru pictura cu o nuanta de albastru care ii poarta numele, aceasta a fost intemeiata de Stefan cel Mare si a fost construita in vara anului 1488. Constructia acoperisului este in forma de cort pentru a impiedica zapada sau apa sa se scurga pe zidarie si sa decoloreze peretii.

Sunt foarte multe destinatii si obiective turistice demne de vizitat in regiunea Bucovina, nu ezitati sa inchiriari masini in Romania pentru a le vizita.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.