Gama Logan trece de 1 milion de masini vandute

Constructorul auto Renault estimeaza ca productia gamei entry din acest an – care include modelele realizate pe platforma Logan – va depasi pentru prima data pragul de un million de unitati, respectiv o treime din totalul masinilor produse de concernul francez. Platforma Logan a fost utilizata pentru modelele Duster, Logan MCV sau Sandero.

Anul trecut Dacia a produs 950.000 de unitati din gama entry si privind tendinta din anul curent, in noua luni s-au produs cu 10% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. In fiecare luna exista o crestere de 10-15% comparativ cu perioada similara a anului trecut si asta va permite depasirea pragului de un million de unitati in acest an. Toate aceste numere se refera la gama entry a Renault, care include toate modelele realizate pe platform M0 –platforma Logan.

Din aceasta previziune se asteapta ca 343.000 de automobile vor fi produse la Mioveni, daca ne luam dupa declaratiile anterioare ale lui Carlos Ghosn, seful grupului Renault.

Odata cu cresterea productiei la nivel modinal, cresc si exporturile la componente produse atat la Mioveni, cat si de catre ceilalti furnizori din Romania, considerand faptul ca Dacia pleaca spre export si colecti CKD – masini dezasamblate – pentru a fi asamblate in alte uzine.

Armand Deboeuf – directorul gamei entry Renault – a avut de spus cateva lucruri foarte interesante legate de stabilirea preturilor cum ar fi ca orice dotare suplimentara trebuie sa fie compensate de o reducere intr-o alta zona de costuri. Un exemplu dat de el fiind sistemul multimedia proiectat special pentru Dacia, care sa includa si un CD-Player: in conditiile in care francezii doreau un echipament care sa fie disponibil contra sumei de 300 de euro, adica la mai putin de jumatate comparativ cu concurenta. Acest lucru face realizarea si proiectarea unui model Dacia decat al unuia Renault.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.