Incepe programul Rabla 2014

Programul Rabla 2014 asteapta inscrierea dosarelor din partea producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de autoturisme. Programul Rabla in 2014 are alocate 17.000 de tichete pentru persoane fizice si 3.000 pentru persoane juridice si institutii publice.

Dosarele de validare pot fi depuse pana pe data de vineri, 28 martie, pentru institutiile care doresc sa participe in anul 2014 la programul Rabla. Pana la aceasta data se doreste si afisarea listei cu operatorii economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz.

In ceea ce priveste beneficiarii programului Rabla 2014, acestia se vor putea inscrie la orice dealer autorizat si validat, urmand apoi sa-si poata casa vechea masina la orice colector autorizat. Pentru radierea masinii vor trebui sa mearga la Politie in judetul unde vehiculul a fost inmatriculat.

Anul acesta distributia tichetelor Rabla nu se va mai face pe judete, in functie de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritoriala, ci in functie de cerere, astfel tichetele electronice fiind extrase dintr-o baza de date nationala de dealerii auto validati, pe masura ce se inscriu dornicii.

Tot o schimbare fata de anul trecut este ca tichetele nu vor mai fi distribuite in etape, in schimb in programul Rabla 2014 vor fi disponibile toate de la lansarea programului.

In acest an, cei dornici sa-si caseze masina mai veche de opt ani vor beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achizitia unui autoturism nou, se vor putea prezenta direct la dealerul auto de la care sunt interesati sa cumpere masina pentru a se inscrie. Dupa aceea vor merge la un colector pentru casare, la Politie pentru radiere si apoi va reveni la dealer pentru a incheia contractul de vanzare-cumparare.

In 2014 se spera ca specula cu tichete Rabla sa dispara deoarece acestea nu vor mai exista fizic si cei care vor sa isi caseze masina veche dar fara sa cumpere una noua pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, dar va trebui sa mearga cu aceasta persoana la dealer, si acesta din urma va elibera tichetul electronic pe numele cumparatorului.

Cu siguranta vom mai discuta despre programul Rabla 2014 pe parcursul acestui an.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.