Inmatricularile Dacia peste hotare

Daca ieri am vorbit despre inmatricularile de autovehicule pe piata autohtona, azi vom vorbi despre inmatricularile Dacia in afara granitelor tarii noastre, si vestile sunt destul de promitatoare.

Luna ianuarie a noului an a adus o crestere a inmatricularilor Dacia pe pietele principale ale Europei, si trebuie mentionat cateva eveniment notabile cum ar fi primele livrari pe piata din Marea Britanie si faptul ca in Spania noul Sandero a fost lider de piata in ianuarie.

Franta totusi se mentine cea mai mare piata externa pentru Dacia, unde luna ianuarie a vazut o crestere cu 10% a inmatricularilor fata de perioada similara a lui 2012.

In Spania, noul Sandero a fost cel mai vandut atuomobil, cu un volum de aproape 1.700 de unitati, depasind modele de la Nissan, Renault sau Seat.

Vicepresedintele Automobile Dacia, COnstantin Stroe a spus ca plusul obtinut in ianuarie este o veste buna pentru productia Dacia deoarece nu se asteapta la o revenire a vanzarilor Dacia in tara. Totusi, a continuat acesta, noile modele precum si Duster, inregistreaza cresteri pe pietele internationale, si pe piete noi cum ar fi India.

Din primele informatii se pare ca doar piata italiana a inregistrat scaderi in vanzari, scaderi serioase chiar, cu aproape 40%, si piata elvetiana, unde acestea au scazut cu 12%.

Debutul pe piata Marii Britanii a reprezentat o adevarata surpriza pentru Dacia, unde luna trecuta s-au inmatriculat aproape 300 de autovehicule Dacia. Este adevarat ca acest numar reprezinta doar 0.2% din piata britanica, dar este un semn bun ca aceasta ar putea juca un rol important pentru uzina din Romania deoarece Regatul Unit a vazut cele mai mari vanzari dupa 2008; luna ianuarie a lui 2013 aratand o crestere cu 11% in inmatriculari.

Dintre cele trei modele Dacia comercializate in Marea Britanie, Sandero, Sandero Stepway si Duster, doar cel din urma este importat din India, celelalte doua fiind produse la Mioveni.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.