Litoralul romanesc incepe sa concureze cu cel bulgaresc

In urma ultimei editii a Targului de Turism al Romaniei s-a observat un trend in ofertele hotelurilor autohtone prin care se vede clar cum litoralul romanesc incepe sa concureze cu cel bulgaresc.

Dupa foarte multi ani in care multi romani au fost atrasi pe litoralul bulgaresc cu pachete all-inclusive si preturi mai scazute decat cele de pe litoralul nostru, se pare ca din ce in ce mai multe hoteluri au inceput sa adopte conceptul de “pensiune completa” sau “all-inclusive”, acestea fiind deja o traditie pe litoralul bulgaresc si cu siguranta unul dintre motivele popularitatii acestuia printre romani.

Conceptul de “all-inclusive” sau “pensiune completa” implica, pe langa cazare, si asigurarea micului dejun, pranzului si cinei in sistem de bufet. Hotelierii isi vand cele mai mult pachete prin intermediul agentiilor de turism si pana in prezent cele mai mult rezervari au fost facute pentru hotelurile de pe litoralul bulgaresc.

Conform unei agentii de turism, prin intermediul serviciilor lor pe litoralul bulgaresc se indreapta 5.000-6.000 de persoane in timp ce doar 1.500 se duc inspre litoralul romanesc. Aceeasi agentie a mai si mentionat ca cei care rezerva sejururi pe litoralul bulgaresc sunt deja familiari cu hotelurile si facilitatile de acolo.

Acesta este motivul pentru care hotelurile din Romania au inceput sa ofere pachete de vacanta ceva mai atotcuprinzatoare.

Pentru un sejur de cinci nopti la hotelul de cinci stele Vega, in perioada 5 iulie-29 august in regim de demipensiune – doua mese incluse – ajunge la 672 euro de persoana, in timp ce Palm beach Mamaia ofera acelasi lucru pentru 514 euro sau 599 de euro pentru pensiune completa. Evident pe parcurs ce scade numarul de stele, si preturile scad si cei care isi rezerva vacanta pana la finalul lui martie primesc reduceri.

In statiunile din nordul litoralului va puteti astepta le preturi ceva mai scazute -asa cum suntem obisnuiti – de exemplu in Eforie Nord la complexul Bran-Brad-bega de patru stele, o vacanta de sase nopti in perioada de varf de sezon costa 327 de euro cu mic dejun, pranz si cina incluse.

Considerand ca sezonul estival se aproprie asteptati-va la mai multe articole legate de destinatii turistice din Romania.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.