Targul de Turism al Romaniei editia primavara 2014

Targul de Turism al Romaniei este de departe cel mai mare eveniment de profil din tara. Editia din aceasta primavara – a 31-a editie – s-a desfasurat in perioada 13-16 martie in centrul expozitional Romexpo si a atras 280 de expozanti din 24 de tari, care au venit cu tot soiul de oferte in statiuni de pe litoral precum si destinatii exotice si croaziere.

Evenimentul a atras 30.000 de vizitatori si in topul preferintele romanilor s-au mentinut si anul acesta destinatii precum Grecia, Turcia, Spania si Bulgaria, dar si statiunile de pe litoralul romanesc si de la munte.

A existat cerere si pentru pachete care solicita bugete mai consistente, de peste 1.000 de euro, in destinatii precum Thailanda, India sau pe vase de croaziera.

Maria Suciu – directorul general Romexpo – a declarat ca aceasta editie a fost cea mai buna editie din ultimii sase ani, comparandu-se cu editia din 2008 in ceea ce priveste numarul de expozanti si suprafata ocupata.

In acest an agentiile de turism s-au prezentat si cu pachete turistice all-inclusive pe litoralul romanesc pe langa cele de pe litoralul bulgaresc. Unele agentii au prezetnat si sejururi cu pensiune completa in Mamaia.

In ceea ce priveste preturile, o vacanta de cinci nopti in regim all-inclusive costa 599 de euro la hotelul de cinci stele Palm Beach din Mamaia – in varf de sezon, conform agentiei Bibi Touring. In timp ce un sejur de cinci nopti in hotelul de cinci stele Melia Grand Hermitage din statiunea bulgareasca Nisipurile de Aur costa 425 de euroa, conform agentiei J’Info Tours. Cei care isi rezarva aceste pachete pana la finalul lunii martie sau aprilie vor beneficia de reduceri de 10%-20%.

Dupa cum am mentionat mai devreme, cei mai multi romani prezenti la targ au cautat pachete in special in Bulgaria, Grecia, Turcia sau Spania si bugetele lor variau inter 300 si 1000 de euro de persoana.

Grecia se dovedeste a fi destinati externa care va atrage cei mai mult turisti romani in acest an, si agentiile de turism vin in intampinarea acestui trend cu pachete in Creta, Corfu, Rhodos, Santorini, Kos, Mikonos precum si alte insule.

Vom mai discuta despre aceasta editie a Targului de Turism al Romaniei in articolele viitoare dar pana atunci va lasam cu informatica ca daca ati ratat aceasta etitie, urmatoarea editie a Targului de Turism se va tine in perioada 13-16 noiembrie la Romexpo.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.