Plan de weekend, o vizita la Bran

Plan de weekend, o vizita la Bran

Se pare ca vremea tine cu noi in aceasta toamna! Daca inca nu aveti un plan de weekend, o vizita la Bran merita un loc pe lista voastra!

Am avut si eu de curand aceasta idee pentru ca… pur si simplu imi e greu sa imi iau la revedere de la zilele calde de vara, asa ca orice weekend cu soare merita exploatat din plin. Zis si facut. Ne-am facut un plan scurt, dupa care am luat o masina de la Auto Car Hire Romania dimineata am pornit la drum.

Din Brasov, drumul pana la Bran dureaza putin peste o jumatate de ora de condus intr-un peisaj superb, printre pantele line ale muntilor ce se profileaza in departare, case pitoresti si livezi minunate. Din centrul micutei localitati Bran, batranul Castel se profileaza deja semet si alb, cu arhitectura sa gotica si povestile despre fantome, vampiri si monarhi de mult disparuti. Surprinzator, insa, mereu am asimilat Branul cu soare si frumusete, cu veselie, nu e nimic inspaimantator acolo.

Doar o armata de straini care se bulucesc entuziasti in anticiparea vizitei la “Castelul lui Dracula”. (Oricat de interpretabila ar fi corelatia). Castelul Bran, care a fost ridicat in secolul XV si detinut de mestesugarii sasi din Brasov, este un frumos exemplu al arhitecturii gotice. In prezent, apartine urmasilor Principesei Ileana de Hohenzollern, dar este deschis spre vizitare, desigur.

Pretul de intrare este destul de ridicat, prinvind retrospectiv: 30 de lei de persoana pentru adulti, 15 lei cu reducere (copii, grupuri, etc). Dar merita vizitat cel putin o data, pentru ca depoziteaza sute de ani de istorie prezentate in artefacte si articole informative bilingve.

La iesire, puteti vizita Casa Groazei pentru 15 lei. E o experienta simpatica, un tur “al groazei” de circa 10 minute care va va introduce in atmosfera gotica la care viseaza cel putin strainii care poposesc pe aceste meleaguri.

Dupa masa – sunt multe restaurante chiar in centrul orsaului, pe stadutele pitoresti – ne-am urcat in masina si paraseam misteriosul si frumosul Bran lasand promisiunea unei ploi in urma noastra.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.