Producatorul de componente auto Hella investeste in extinderea productiei

Producatorul german de componente auto Hella – care detine fabrici in zona de vest a tarii – urmeaza sa investeasca 28,5 milioane de euro in perioada iunie 2013-mai 2014 pentru extinderea capacitatilor de productie din Romania. In urma acestei investitii se doreste sa sa preia transferul unor produse de la alte fabrici din grup.

Conform declaratiei lui Gelu Murariu, managing director Hella Romania, cresterea vanzarilor companiei depinde de extinderea activitatii de productie si pe transferul in Romania al unor produse din alte locatii Hella.

Pe durata anului fiscal iunie 2012-mai 2013, Hella Romania a investit aproape 40 de milioane de euro, in echipamente de productie, extinderea fabricii de electroncie de la Ghiroda, judetul Timis, precum si constructia unei cladiri de birouri in localitatea Giarmata, langa Timisoara, dar si o noua hala de productie la Lugoj si extinderea fabricii de la Arad.

Grupul Hella detine unitati de productie in Arad, Craiova, Lugoj, Ghiroda si Timisoare, unde lucreaz ain prezent un numar cumulate de peste 1.780 de oameni. Compania se ocupa cu fabricarea de module electronice de control, pompe de vacuum, pedale de acceleratie sau module de control al energiei electrice.

Tot in acelasi an fiscal, Hella Romania a realizat o cifra de afaceri de 161,7 milioane de euro, o suma cu aproximativ 20 de milioane de euro mai mare decat in anul anterior, iar pentru anul fiscal curent acestia preconizeaza o cifra de afaceri de 194 milioane de euro.

Grupul german a detinut pana in 2009 in Romania doua subsidiare, companiile Hella Electronics Romania si Hella Lighting Romania, care au fuzionat prin absorbtie, dand nastere la Hella Romania.

Germanii sunt prezenti pe piata autohtona din 2004 si din 2006 au demarat productia in fabrica din Timisoara.

La nivel global, Grupul Hella are vanzari globale de 4,8 miliarde de euro si in jur de 27.000 de angajati, acesta fiind unul dintre primii 50 de furnizori pentru industria auto din lume.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.