Ce stim despre Slatina?

Ce stim despre Slatina?

Ne place sa ne plimbam prin tara, iar de cand a venit vremea rece, ne bucuram macar sa calatorim virtual. Sunt unele orase despre care, macar si daca nu am ajuns acolo niciodata, parca stim totul. Dar ce stim despre Slatina? Iata cateva informatii si obiective turistice care merita, credem noi, toata atentia noastra.

Daca spunem Olt, spunem si Slatina; orasul e resedinta de judet si cel mai mare municipiu de aici. Este un important centru industrial si se lauda cu o istorie de cam 650 de ani.

Slatina se gaseste intr-o zona deluroasa, pe valea raului Olt.

In evul mediu, in secolul al XI-lea, exista deja o asezare pe Valea Oltului, la intersectia dintre drumurile comerciale. Un moment istoric important s-a petrecut in 1821 la Slatina, cand revolutionarul Tudor Vladimirescu l-a intalnit pe Iancu Jianu in acest targ.

Comunismul schimba fata orasului si il transforma intr-un centru de industrie grea si usoara. Totusi, Slatina inca pastreaza cladiri istorice, inscrise in faimosul patrimoiu UNESCO: Grand Hotel Regal, Catedrala, Cofetaria Minerva si nu numai.

Ce sa vizitam in Slatina? Iata cateva idei:

Daca doriti sa invatati despre Slatina, mergeti la Muzeul Judetean Olt, o institutie fondata in 1951 care contine sute de obiecte din toate erele, incepand cu paleoliticul si pana in prezent. Unelte, arme, documente si fotografii pot fi admirate aici.

In circuitul turistic monastic, Manastirea Clocociov, in judetul Olt, ocupa un loc de seama. Atestata inca din vremea lui Neagoe Basarab, este restaurata de Mihai Viteazul si se inscrie in monumentele importante romanesti prin icoanele, argintaria si cartile cuprinse in colectia manastirii.

Monumentul Ecaterienei Teodoroiu este un alt reper in Slatina. Inchinat eroinei oltence, edificiul a fost ridicat intre anii 1921 si 1925. Acest monument si multe alte lucruri frumoase le veti putea vizita la volanul unei masini de la inchirieri auto Slatina.

Share
This entry was posted in Inchirieri masini and tagged . Bookmark the permalink.