Cele mai bune pensiuni agroturistice din Romania

Cele mai bune pensiuni agroturistice din Romania

V-am plimbat deja de nenumarate ori pe la munte si la mare, dar astazi ne gandim sa va invitam la o plimbare in sanul naturii si al simplitatii satului romanesc: hai la tara! Cele mai bune pensiuni agroturistice din Romania fac obiectul discutiei de astazi, dupa cum desigur ati ghicit din titlu.

In primul rand, ar trebui sa definim termenii de baza. Pentru cei ce nu stiau, agroturismul este o forma de tursim rural bazat pe cazare si activitati in mediul natural, la tara. Cei ce opteaza pentru o astfel de vacanta se pot bucura de viata gospodariei taranesti, dar si de linistea si pacea satului traditional.

Cele mai frumoase zone din Romania pentru agroturism sunt Maramuresul, Muntii Apuseni, zona Brasov (Bran-Moeciu), dar si Bucovina sau Tulcea. In urmatoarele randuri, sa va vorbim despre cateva dintre aceste pensiuni si destinatii agroturistice.

Cu aerul sau atemporal si traditiile vii de milenii, Maramuresul a devenit – poate si datorita reclamei facute de personalitati ca Printul Charles – o destinatie populara printre turistii internationali in cautate de acel perfect amestec de pace si inedit. La Ocna Sugatag, puteti poposi la Pensiunea Maramures, pe cand in localitatea Mara puteti sa va cazati la Pensiunea La Vasile la Cazan.

Un vechi burg german, Brasovul deschide in fata ochilor vizitatorilor orizontul nou al unei experiente mai degraba occidentale. Aici puteti lua contact cu traditii din spatiul cultural german, iar zona rurala pastreaza un caracter intercultural deosebit. La Moeciu, va puteti caza la una din multele pensiuni agroturistice, dintre care mentionam Valea Craiului si Casa Maria Moeciu, pe cand la Bran, dupa ce ati vizitat faimosul Castel, puteti innopta la Conacul Boieresc sau la Casa Iacob.

Oriunde ati alege sa va petreceti vacanta agroturistica, puteti de asemenea sa apelati la inchirieri masini fara garantie pentru a va usura transportul in tara.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini and tagged , . Bookmark the permalink.