Cele mai frumoase pensiuni agroturistice din Romania 2

Cele mai frumoase pensiuni agroturistice din Romania 2

Dragi si fideli cititori, astazi ne continuam incursiunea prin cele mai frumoase pensiuni agroturistice din Romania cu noi opriri in zone rurale de vis din tara.

Agroturismul este foarte mult “in trend” in ultimii ani, in special in Occident. Ce este mai curios e ca acolo viata satului a fost in mare masura corupta si coplesita de modernitate. In Romania, pe de alta parte, “lumea veche” inca dainuieste, iar o vacanta la noi la tara poate fi cu adevarat o evadare din cotidian.

Astazi poposim in Marginimea Sibiului, un regat al padurilor dese si racoroase de foioase si conifere, al livezilor scaldate de soare si al dealurilor unduioase cu pasuni verzi. Datinile si costumul popular au ramas neschimbate de-a lungul secolelor, iar arhitectura este foarte originala.

In judetul Sibiu, puteti gasi cele mai bune pensiuni agroturistice in Gura Raiului (unde va puteti caza la Pensiunea Casa Lucas sau la Complexul Turistic Cheile Cibinului), la Vale (la Casa din Vale) sau la Sibiel (unde gasiti Pensiunea Lunca Sibielului).

La limita dintre legenda si realitate, Bucovina este un alt depozitar al traditiilor romanesti si al unui patrimoniu cultural fara egal. Pe langa acestea, este amplasata si intr-un cadru natural de o deosebita frumusete, in Muntii Bucovinei (care sunt casa pentru ursi, rasi, mistreti si cerbi). Multe dintre admirabilele manastiri din regiune sunt incluse in patrimoniul UNESCO. Printre ele se numara Manastirea Humor, Manastirea Sucevita, Manastirea Putna si Manastirea Voronet cu al sau unic albastru.

In Bucovina, agroturismul este cu precadere popular in cunoscuta statiune Suceveana Vatra Dornei, la Pensiunea Perla Bucovinei din Voronet, in Gura Humorului (unde puteti spre exemplu opta pentru Pensiunea Sticletii Bucovinei) sau in Campulung Moldovenesc (unde exista o Casa Poveste).

Pentru deplasari usoare, va recomandam sa rezervati cu inchirieri auto Sibiu pentru zona Transilvania si Suceava rent a car pentru Bucovina.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania, Sibiu, Sibiu Aeroport, Suceava, Suceava Aeroport and tagged , , . Bookmark the permalink.