Cele mai frumoase muzee din Romania – Partea a II-a

Cele mai frumoase muzee din Romania - Partea a II-a

O vizita la… cinema, pentru cei ce au vazut filme ca “A night at the museum”, poate ca a starnit imaginatia celor mici, dar si celor mari. In postarea noastra anterioara, am vorbit despre Muzeul de Arheologie Grigore Antipa. Cu siguranta putem sa ne imaginam mamutii si dinozaurii expusi acolo trezindu-se la viata.

Dar astazi ne propunem inca o incursiune printre Cele mai frumoase muzee din Romania – Partea a II-a.

Ca si data trecuta, prima oprire din circuitul de astazi este in capitala. Aici putem face de fapt doua popasuri daca suntem interesati de etnografie, dar si de istoria si viata satului nemuritor. Muzeul Taranului Roman din Bucuresti aduce la viata viata de la tara printr-o colectie de peste 90.000 de obiecte taranesti si traditionale.

Muzeul Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti este similar ca tematica, si totusi diferit ca scop. Aflat in inima Parcului Herastrau, intr-o oaza de verdeata si frumusete rara dupa standardele bucurestene, muzeul este alcatuit din 70 de gospodarii care reconstituie obiceiurile si traditiile universului rural din diverse zone ale tarii. Casele sunt mobilate si decorate cu frumoase ustensile, covoare si costume traditionale.

Ce ziceti de o excursie la munte? Poate cea mai accesibila destinatie este Valea Prahovei cu frumosul sau oras, Sinaia. Aici puteti vizita Muzeul – Castel Peles. Construit la finele secolului al XIX-lea de catre Regele Carol I de Hohenzollern cu scopul de a fi resedinta pe timp de vara, Peles a fost declarat in mod oficial muzeul in anul 1953. Cu arhitectura sa baroca, statuile de piatra si bronz, vitraliile, fantanile si ornamentele sale, dar si cu interiorul majestuos, decorat cu artefacte, picturi si arme unice, Peles se numara printre cele mai frumoase castele din Europa – si din lume.

Pentru a vizita Valea Prahovei, puteti apela la inchirieri masini Ploiesti, resedinta de judet, un oras prietenos si primitor, unde puteti beneficia printre altele de servicii de car rental la preturi accesibile.

Share
This entry was posted in Blog, Bucuresti, Bucuresti Baneasa Aeroport, Bucuresti Otopeni Aeroport, Inchirieri masini, Ploiesti and tagged , , , . Bookmark the permalink.