Cele mai frumoase muzee din Romania

Cele mai frumoase muzee din Romania

Cand sunt intrebati, majoritatea oamenilor vor spune ca au nevoie de o vacanta pentru a se distra. Este important sa iesim din rutina, sa putem sa renuntam la control pentru o clipa, insa pentru multi, relaxare este a invata. Cele mai frumoase muzee din Romania se doreste a fi un ghid pentru aceia dintre voi care iubesc sa se relaxeze invatand lucruri noi si vizitand locuri noi.

Bucurestiul nu e cel mai prietenos oras din Romania si cu siguranta nu e nici cel mai frumos. Insa un lucru este adevarat: este o metropola in care se intampla multe locuri si exista locuri de vizitat. Poate cel mai frumos muzeu de aici, cu siguranta un muzeu extrem de interesant in tara, este Muzeul de Arheologie Grigore Antipa. Aici aveti ocazia sa vedeti fosile milenare, dar si colectii care evidentiaza biodiversitatea. Uneori, muzeul gazduieste expozitii, lansari de carte si alte evenimente sociale.

Muzeul Ceasului din Ploiesti este unic in tara noastra si gazduieste cutii muzicale, ceasuri si diverse instrumente de masurare a timpului. Muzeul a fost deschis in anul 1963 de catre profesorul de istorie Nicolae Simache. Cel mai vechi exponat dateaza din anul 1562, un ceasornic medieval cu cadrane astronomice.

Muzeul Brukenthal din Sibiu a fost infiintat in 1817, fiind primul muzeu deschis in Europa de Est si Centrala. Desi galeriile de arta este cea mai cunoscuta sectiune, Bruckenthal este in fapt un complex muzeal, continand de asemenea Muzeul de Istorie Casa Altemberger, Muzeul Farmaciei, al Istoriei Naturale si Muzeul de vanatoare August von Spiess. Atrage 280.000 de oaspeti anual, iar printre picturile prestigioase pe care le etaleaza se numara cateva lucrari ale faimosului Titian.
Daca doriti sa vizitati Muzeul Brukenthal si restul orasului Sibiu, puteti apela la Inchirieri masini Sibiu pentru a va bucura de mobilitatea de care aveti nevoie in oras.

Share
This entry was posted in Blog, Bucuresti, Bucuresti Baneasa Aeroport, Bucuresti Otopeni Aeroport, Inchirieri masini, Ploiesti, Rent a car Romania, Sibiu and tagged . Bookmark the permalink.