Noi destinatii de vizitat in Romania

Noi destinatii de vizitat in Romania

Sarbatorile de iarna au trecut si facem o pauza de la… vacanta pentru a munci. Din ianuarie pana in vara (cu o scurta exceptie in perioada de Paste), turismul trece printr-o perioada nu prea indragita, numita “low season”. Foarte multi sunt aceia care calatoresc in preajma sarbatorilor, dar in ultimul timp, romanii au invatat o lectie valoroasa de la cei de peste hotare: e mai eficient si mult mai ieftin sa calatoresti in afara sezonului de varf.

Asadar, daca vreti sa calatoriti istet, veniti cu noi sa descoperim impreuna noi destinatii de vizitat in Romania.

Vara are avantajele sale pentru turist: vreme buna, fara precipitatii excesive, obiective turistice si localuri deschise; dar asta nu inseamna ca este imposibil sa calatoresti iarna! Multi sunt aceia care practica sporturi de iarna si calatoresc spre Prahova (Sinaia, Predeal), Brasov (in Poiana), dar si Maramures, Harghita, Suceava pentru a vizita partiile si a se bucura de schi, sanius sau plimbari cu telecabina.

Dar sunt si multe obiective care pot si merita sa fie vizitate oricand. Spre exemplu, stiati ca la doar 3 km departare de Covasna se gaseste o cetate legendara unde, spun localnicii, a trait un personaj mitic? Cetatea Ilenei Cosanzene (sau Cetatea Miske) va va seduce prin misterul sau si al padurii care o inconjoara.

In Judetul Salaj, in orasul Jibou sunteti invitati sa vizitati o frumoasa gradina botanica locala, iar in Hunedoara trebuie sa vizitati Castelul Corvinilor (sau al Huniazilor) care este vizitat de 70.000 de turisti in fiecare an.

Statiunea prahoveana Cheia este un obiectiv vizitabil tot anul, apreciat pentru aerul curat si tratamente. Iar daca doresti sa culegi trufe din zapada diafana, alege sa petreci cateva zile in Transilvania, pe Valea Verde.

Serviciile de inchirieri de masini sunt de asemenea reduse in perioada de iarna, asa ca aveti inca un motiv sa plecati in vacanta, chiar daca e rece afara.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini and tagged , . Bookmark the permalink.