Miercurea Ciuc, orasul campionilor

Miercurea Ciuc, orasul campionilor

In ultimele saptamani, ne-am plimbat (fie si doar cu gandul) prin cele mai frumoase zone mai mult sau mai putin cunoscute din tara. Ei bine, acum am ajuns in Miercurea Ciuc, orasul campionilor.

Miercurea Ciuc, resedinta de judet a Harghitei, isi trage numele de la targurile locale care aveau loc odinioara aici in ziua de miercuri. Cetatea Miko este cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona, ridicata la inceputul secolului al XVI-lea de Francisc Miko.

Orasul Miercurea Ciuc este un important centru sportiv si, ca toate orasele cu clima rece, se bucura de o traditie in sporturile de iarna (schi, patinaj). Atras de patinaj a fost si Carol Eduard Novak, care si-a inceput cariera sportiva concurand la competitiile de patinaj viteza la sectiunea juniori. Multiplu medaliat in concursuri nationale si internationale si recordman national, visele lui Novak de a concura ca patinator international au fost spulberate cand, la varsta de 20 de ani, in urma unui accident de masina, isi pierde un picior.

Cu toate acestea, campionul nostru nu se lasa doborat, ci revine la un sport pe care il practicase inainte de patinaj: ciclism. Se antreneaza asiduu si, in anul 2012, concureaza la Jocurile Paralimpice de la Londra, unde cucereste medalia de aur la proba de urmarire, devandandu-l pe sportivul ceh Jiri Jezek. Este singurul roman care a cucerit pana acum un titlu paralimpic.

De curand, campionul si-a deschis o cofetarie in stil vienez in orasul sau natal, Miercurea Ciuc. La cofetaria de lux Novak, vizitatorii se pot bucura de dulciuri si prajituri traditionale maghiare, romanesti si internationale. Eduard si-a propus sa continue traditia familiei, care deschidea acum un sfert de veac prima cofetarie din Miercurea Ciuc la aceeasi adresa: Petofi Sandor 34.

Daca doriti sa vizitati Miercurea Ciuc, puteti apela la inchirieri masini fara garantie si calatori oriunde in tara!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , . Bookmark the permalink.