Un tur al celor mai frumoase pesteri din Romania Partea a II-a

Un tur al celor mai frumoase pesteri din Romania

Dragi prieteni, am inceput de data trecuta sa facem un tur al celor mai frumoase pesteri din Romania.

Pentru ca doar cateva randuri nu erau suficiente sa descrie frumustile intalnite in miile de pesteri de pe teritoriul tarii noastre, ne-am gandit sa elaboram intr-un nou articol.

Desigur, profitam de ocazie ca sa propunem noi locuri frumoase si fascinante de vizitat.

Dupa cum spuneam data trecuta, pesterile deschid o lume noua, intunecata si rece la prima vedere, dar miraculoasa si fascinanta in acelasi timp.

Pestera Valea Cetatii este un obiectiv turistic insemnat din Brasov, situata fiind aproape de Rasnov. Se gaseste in Rezervatia Naturala Valea Cetatii, la intersectia catorva excelente trasee turistice. Pestera se remarca printr-o serie de mici lacuri interioare care reflecta imaginea ascutita a stalactitelor si stalacmitelor care o impodobesc. Aici va veti reculege in Sala Catedralei si veti descoperi lumea feerica de sub pamant.

In apropiere, la Moeciu, puteti vizita Pestera Liliecilor. Pestera nu este propriu-zis amenajata, asa ca veti avea nevoie de cizme, haine potrivite si de o lanterna ca sa patrundeti in locasul pe care si l-au facut casa coloniile de lilieci. De multi ani, sute de lilieci vietuiesc in liniste aici. Nu sunt periculosi, ci mai degraba timizi cand vine vorba sa interactioneze cu oamenii. Pestera acopera o suprafata de un hectar si jumatate si este unica prin peretii de culori diferite, formatiunile din calcar denumite “lacrimile pamantului” si prin climatul cald si umed.

Ca sa ajungeti la aceste pesteri, puteti apela la inchirieri masini Brasov pentru o excursie de weekend de neuitat in regiune.

Daca ati ajuns in Busteni, merita sa luati telecabina pana aproape de drumul ce duce la Pestera Ialomicioara. Atestata documentar inca din secolul al VIII-lea, pestra este legendara, o minunata vagauna in inima Muntilor Bucegi. Pestera este repartizata in trei grote, dintre care Grota lui Decebal, Grota Mihnea-Voda si Grota Sfanta Maria.

Share
This entry was posted in Brasov and tagged . Bookmark the permalink.