Un tur al celor mai frumoase pesteri din Romania Partea a III-a

Un tur al celor mai frumoase pesteri din Romania Partea a III-a

Dragii nostri, deja facem cel de-al treilea voiaj prin lumea slab luminata, dar intens populata de povesti si fantezii a pesterilor. Un tur al celor mai frumoase pesteri din Romania ne aduce pe taramuri noi si astazi, in cautarea celor mai magnifice grote, vagauni si caverne din tara noastra.

In Bihor, in comuna Rosia, gasiti una dintre cele mai spectaculoase pesteri din tara: Pestera Meziad. Astazi, Meziad este pe locul doi in topul celor mai vizitate grote din Muntii Apuseni, dar lucrurile nu au stat intotdeauna asa. Pestera a fost amenajata pentru agrement de mult, insa dintr-un motiv cumva de neinteles, a cazut in uitare pentru un timp. In 2012, a inceput sa fie restaurata, asa ca astazi este foarte accesibila, beneficiaza de minunate peisaje si se lauda cu una din cele mai mari colonii de lilieci de pestera! Nu va temeti de ei, va asteapta sa le calcati pragul cu drag.

La Pestera Meziad puteti ajunge cu un transfer de la Oradea. Este un mod usor de a parcurge regiunea intr-un tur cu masina de neuitat alaturi de un sofer care cunoaste foarte bine drumurile de aici.

Despre Pestera Dambovicioara din Arges se spune ca ar fi beneficiat de un pasaj secret, blocat mai tarziu de localnici. Nu e singura legenda care circula despre aceasta vagauna minunata, dar va lasam sa ii descoperiti secretele mai tarziu. Pana atunci, va putem spune ca este spectaculoasa deoarece este strabatuta de un parau cu numele de Dambovicioara, iar formatiunile geologice din interior sunt cu adevarat unice. Explorati-o!Polovragi

Unde credeau dacii ca traieste Zamolxis, zeul lor suprem? In Pestera Polovragi din judetul Gorj. Noi nu stim daca e asa, dar va incurajam sa calatoriti spre inima telurica a lumii patrunzand prin acest magic pasaj.

Iar calatoriile in Romania nu se incheie aici!

Share
This entry was posted in Oradea and tagged . Bookmark the permalink.