O experienta palpitanta, turism de aventura in Romania! – Partea a II-a

O experienta palpitanta, turism de aventura in Romania!

Dragii nostril cititori, data trecuta v-am vorbit despre o experienta palpitanta, turism de aventura in Romania! Speram ca v-am convins ca Romania este o destinatie nu doar unica si interesanta, ci si (la nevoie) absolut palpitanta.

Am vorbit data trecuta despre sporturi acvatice practicabile in Romania: caiac-canoe si rafting in principal. Astazi “ne intoarcem cu picioarele pe pamant” pentru un moment, dar nu ca sa devenim plicticosi. Azi vorbim despre aventuri “terestre” sportive in tara.

Cicloturismul nu inseamna doar mers pe bicicleta pe un drum drept si lin. Zona turistica Dealu Mare este nu doar o renumita regiune viticola, ci si o foarte atractiva destinatie pentru cicloturism. Degustari de vinuri, vizita unor frumoase manastiri (Varbila, Ghigiu) si situri arheologice (precum mormintele tracice din Naeni) sunt printre principalele popasuri pe care le puteti face.

Circuitul ciclistic este palpitant in sine, urmand terenuri line, dar si accidentate, oferind peisaje de neuitat si o experienta sportive de calitate.

Bungee-jumping a devenit o activitate aproape comuna (desigur, doar printre iubitorii de adrenalina).

Muntii Carpati ofera un cadru ideal pentru o astfel de experienta. Tiroliana este de asemenea o activitate neindicata celor cu inimi slabe, pentru ca a te gasi suspendat deasupra unei prapastii nu e cea mai linistitoare experienta. In Brasov, spre exemplu, puteti vizita Parcul Aventura, unde veti opta pentru unul din traseele propunse, cu diverse grade de dificultate.

Iarna, in inaltii si dramaticii Munti Fagaras, merita sa strangeti un grup de prieteni si sa mergeti intr-un circuit de schi de tura. Alaturi de un ghid montan specializat, daca sunteti un bun schior, puteti aborda zone inedite si chiar periculoase din munti, dar veti fi in siguranta.

Dintre orasele cele mai ofertante pentru turismul de aventura, trebuie sa mentionam Sibiul si Brasovul.

Cu transferuri de la aeroport, puteti calatori in stil si confort catre destinatia dorita.

Share
This entry was posted in Bucuresti Otopeni Aeroport and tagged , . Bookmark the permalink.