Despre paradoxuri, sau Botosani

Despre paradoxuri, sau Botosani

Astazi dorim sa va provocam la o discutie… aparent ideologica. Despre paradoxuri, sau Botosani o sa vorbim, si iata de ce.

Ganditi-va bine si fiti sinceri: pentru ce este cunoscut Judetul Botosani astazi? Nu ganditi prea mult! Raspunsul logic si spontan va fi, pentru saracie. Botosani este una dintre “Cenuseresele” regiunilor Romaniei. Investitiile aici sunt neglijabile si majoritatea tinerilor decid sa migreze spre alte zone ale tarii sau spre strainatate.

Cu toate acestea, Botosani are un potential turistic imens. Daca Stratford upon Avon, un pitoresc satuc din Anglia este o reala “Mecca” pentru toti cei ce apreciaza opera nemuritorului Will Shakespeare, de ce nu este si Botosani astfel pentru romanii care il pretuiesc pe Mihai Eminescu, poetul roman national? Ipotesti, satul copilariei poetului, se afla in apropiere, ca si Casa memorial? a lui Mihai Eminescu, locul botezului (Catedrala Uspenia) si celebrul lac cu nuferi.

Pe langa Eminescu, personalitati ca George Enescu, Nicolae Iorga si pictorul Stefan Luchian au vazut de asemenea lumina zilei pentru prima data in Botosani. Acest lucru este foarte putin cunoscut.

Ati auzit vreodata de vasele de Cucuteni? Probabil ca da, insa poate ca putini sunt aceia care stiu ca majoritatea vestigiilor culturii Cucuteni au fost excavate aici, in Botosani.

Din punct de vedere ecleziastic, ca si mult mai promovata zona Bucovina, Botosani se lauda cu nenumarate manastiri la Bals, Cosula, Popau?i si Voronei. Albastrul de Voronet este deja un brand romanesc, dar primeste nota zece oricine a auzit de Galbenul de Cosula.

Daca inchiriati o masina in Botosani, puteti parcurge un traseu turistic amplu si vizita Muzeul Judetean Botosani, Muzeul de Istorie si Arheologie, Galeriile de Arta Plastica “Stefan Luchian”, Filarmonica si Teatrul “Mihai Eminescu” din Botosani, Biblioteca si Teatrul de Papusi (unde ii veti face fericiti pe cei mici), precum si nenumarate biserici si manastiri.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.