Valea Doftanei, un colt de paradis

Valea Doftanei, un colt de paradis

Vreti sa evadati? Macar pentru cateva zile, va indreptam spre Valea Doftanei, un colt de paradis terestru mai accesibil decat va puteti imagina.

Mai degraba decat cunoscutele statiuni de pe Valea Prahovei sau aglomeratele statiuni de pe litoralul Marii Negre, va sfatuim sa va indreptati atentia spre un obiectiv turistic in inima rurala a judetului Prahova. Valea Doftanei se gaseste la doar 60 de kilometri de Ploiesti. De fapt, cu un transfer Ploiesti veti strabate distanta in mai putin de o ora. Comuna cuprinde satele Tesila si Traisteni si este amplasata in Carpatii de Curbura, pe raul cu acelasi nume, intr-un cadru natural ferit de zgomot si poluare.

De fapt, prin asta este Valea Doftanei unica: prin aerul curat si prin departarea de “civilizatie”. Daca va asteptati la hoteluri all inclusive cu spa si restaurante cu trei stele Michelin, alegeti-va alta destinatie!

In Valea Doftanei, cazarea este accesibila – can 60-70 de lei pe noapte la o pensiune cu conditii bune – un nou plus pentru cei ce iubesc natura si totodata cauta o destinatie accesibila.

Ce pozam aici? Totul! Natura se dezlantuie in blanda frumusete si culoare pe timp de vara aici. Printre colinele line, cele aproape 3000 de gospodarii se profileaza mici si ingrijite, mici monumente traditionale de simplitate. In departare, Muntele Unghia Mare, daltuit in piatra milenara, se asemuieste cu o piramida din Egipt.

Se pare ca in Valea Doftanei au existat asezari umane inca din evul mediu, iar satele au fost atestate prima data prin anii 1540, in vremea domnului Radu Paise.

Ce vizitam aici? In Traisteni, putem admira maiestria mestesugarilor romani in cadrul Muzeului de Etnografie si Folclor. Vase, broderii, stergare, artefacte de lemn si portul romanesc local pot fi admirate aici. In Tesila, pe de alta parte, puteti vizita Muzeul de Arte Plastice, unde veti admira creatiile artistilor romani si internationali inspirate de lumea idilica de aici.

Share
This entry was posted in Ploiesti and tagged , . Bookmark the permalink.