Pensionarii straini iubesc Romania

Pensionarii straini iubesc Romania

Stim cu totii ca tara noastra este frumoasa, asta nu e o exagerare. Romania, plaiul dintre Carpati, Marea Neagra si Dunare, este un taram de vis, atat pentru localnicii care stiu sa ii vada frumusetea dincolo de micile dezamagiri, cat si pentru vizitatorii din afara. Pensionarii straini iubesc Romania, spre exemplu!

Conform Mediafax, Alexandru Marginean, directorul Karpaten Turism, le-a comunicat acestora, in urma prezentei la recentul targ de turism FITUR desfasurat in Spania, ca in jur de 80% din strainii ce aleg tara noastra ca destinatie sunt cetateni in varsta, pensionari de peste 65 de ani. Acestia vin in general in excursii culturale in grup organizat si sunt interesati de Transilvania sau de croazierele pe Dunare.

Desigur, tinerii straini atrasi de o vacanta la mare la preturi relativ atractive si mai ales de legenda Castelului Bran din Carpati poposesc de asemenea in Romania. Dar numarul lor este mai mic.

Cat despre nationalitatea pensionarilor calatori, dupa cum era de asteptat, acestia sunt in mare parte germani, olandezi, elvetieni, austrieci si polonezi. Acestia se numara printre cei mai activi calatori din Europa si din lume. Daca pentru noi, ideea de pensie, departe de a ne duce cu gandul la calatorii pasionante si experiente stralucitoare, ne starneste fiori pe sira spinarii cand ne gandim la pensiile minuscule si la probleme de sanatate, pentru occidentali, pensia este ceva la care sa visezi, aparent.

Seniorii Europei de Vest isi petrec timpul relaxandu-se, ocupandu-se de activitati care ii pasioneaza si calatorind prin lumea larga. Este de invatat de la ei! Poate pana la momentul cand “generatia romaneasca a gadgeturilor” (alcatuita din tinerii de astazi) va ajunge la varste inaintate, vom avea pensionari calatori avizi!

Pana atunci, atat pensionarii, cat si tinerii sunt invitati sa se bucure de vacante in Romania daca inchiriaza o masina de la noi.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , . Bookmark the permalink.