Un Revelion “ca afara”… dar in tara!

Un Revelion “ca afara”… dar in tara!

Se recomanda ca planurile de sarbatori sa ni le facem din timp si asta pentru ca toata lumea doreste sa plece undeva frumos – sau sa faca un lucru special – cu ocazia vacantelor de iarna. Multi doresc sa paraseasca Romania pe perioada concediilor de iarna. Dar sa stiti ca puteti sa va bucurati de un Revelion “ca afara”… dar in tara! Iata cateva sugestii!

Curtea de Arges este o veche cetate foarte frumoasa, plina de istorie si melancolie. Poate nu toti stiti ca in oras se gaseste o Fabrica de Globuri. Globuri de sticla si multe alte frumoase ornamente destinate sa impodobeasca Bradul de Craciun sunt produse aici si iau calea strainatatii. O vizita la aceasta fabrica cu care ar trebui sa ne mandrim pare o idee tare potrivita pentru Craciun sau Revelion, nu? Va puteti lua copiii pentru a cunoaste adevaratii “spiridusi” care ne fac sarbatorile mai colorate si mai luminoase.

Tot la Curtea de Arges puteti vizita faimoasa Manastire Curtea de Arges, unde veti asculta, poate, legenda Mesterului Manole, dar si pilda Sfintei Filofteia. Curtea Domneasca de asemenea nu poate fi ocolita de sarbatori.

Nu prea departe, pe raul Arges in sus, la Muntele Fagaras, puteti petrece ultimele zile din 2015 si primele zile din noul an, 2016, pe Transfagarasan, unul din cele mai faimoase circuite din Romania. Aici puteti admira frumusetea inghetata in iarna a Lacului Vidraru si a Vaii lui Stan.

Pe Transfagarasan, puteti vizita si deosebita Cetate Poenari, o frumoasa constructie medievala, ridicata in secolul al XIV-lea. Pentru cei ce sunt admiratorii lui Vlad Tepes – sau a (in mare parte falsei) legende tesute in jurul numelui sau – e important de punctat ca nu la Bran ii puteti cauta umbra, ci aici, la Poenari, cetate construita de acesta.

Pentru transport, puteti apela oricand la un transfer din Pitesti sau puteti inchiria o masina in Pitesti pentru vacanta de iarna!

Share
This entry was posted in Pitesti and tagged . Bookmark the permalink.