Castelele din Romania: Castelul Peles

Castelele din Romania: Castelul Peles

O noua zi ne zambeste si din nou vorbim cespre cele mai frumoase dintre Castelele din Romania: Castelul Peles este subiectul de astazi. Haideti sa il exploram!

Construit intre anii 1873 si 1914, Castelul Peles este poate cea mai frumoasa martuirie culturala a dinastiei Hohenzoller. Construit in orasul Sinaia, pe Valea Prahovei, in imprejurimilepline de verde si de aer curat ale raului cu acelasi nume (Peles), castelul este unul dintre cele mai frumoase cladiri baroce din Europa si din lume. Regele Carol I a dorit sa isi construiasca o resedinta de vara. Arhitectii care au lucrat la constructia Pelesului au fost germanii Carol Benesch, Johannes Schultz si Karel Liman. Decorul a fost realizat tot de artisti germani sau austrieci: August Bembe, Heymann si Bernhard Ludwig.

Astazi, palatal este un muzeu. Turistii se pot bucura de o plimbare in aer liber prin curtile interioare ale castelului, racorindu-se pe terasa sau langa fantana cu statuete baroce, se pot fotografia langa statuile cu lei, ecvestre sau cu trubaduri liber, fara nicio taxa. Pentru 45 de lei, se poate intra in muzeu unde se face un tur complet. Veti admira diverse sali, ca Sala Armelor, Sala de Muzica, Holul de Onoare, Biblioteca Regala, dormitoare si veti urca pe scara impunatoare, iar de la etaj, va veti bucura de o minunata imagine a intregului spatiu. Copiii si studentii au parte de reduceri substantiale. Pretul nu este prohibitiv, daca ne gandim la importanta si frumusetea acestui monument istoric.

Castelul Peles etse cea de-a doua destinatie cautata de turistii straini in Romania (dupa faimosul Castel Bran). Zeci de mii de vizitatori ii calca pragul in fiecare an. Unii se cazeaza in Ploiesti, resedinta judetului Prahova si un centru economic si cultural important. Aici, puteti inchiria o masina de la Ploiesti rent a car si va puteti bucura de o calatorie eleganta oriunde in tara.

Share
This entry was posted in Ploiesti and tagged . Bookmark the permalink.