Eleganta si istorie: Castelele de pe Valea Prahovei

Eleganta si istorie: Castelele de pe Valea Prahovei

Astazi ne-am gandit sa ne reamintim de o parte a Romaniei ce reflecta in egala masura eleganta si istorie: Castelele de pe Valea Prahovei. Fiecare zona din tara are farmecul sau aparte, dar Valea Prahovei, adapostita intre falnicii Munti Carpati, e o zona cu adevarat regala.

Asta a considerat, cel putin, familia Hohenzollern, mai exact Carol I, ajuns print al Principatelor Romane in 1866. Intre 1873 si 1914, arhitecti si mesteri straini si romani au construit la Sinaia o casa demna pentru a servi drept resedinta regala. Construit in stilul baroc, Rococo si neo-renascentist, Castelul Peles este unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Actualamente, este muzeu, poate fi vizitat integral sau pe etaje, iar gradinile sunt deschise publicului, fara a se percepe taxe. Este un obiectiv turistic mereu “viu”, vizitat de zeci de turisti romani (dar mai ales straini) in fiecare zi.

La doar cateva zeci de metri distanta de Peles se gaseste resedinta de vara favorita a Reginei Maria: Castelul Pelisor. Stilul acestuia este german renascentist, menit inca de la inceput, de cand a fost comandat de Carol I, pentru a servi drept resedinta cuplului mostenitor, Ferdinand si Maria. Micul palat are atmosfera unui camin cald, a unei case de munte; de fapt, aici au crescut copiii acestora, Carol II, Marioara, Elisabeta si Printul Nicolae. Prezenta Reginei Maria este tangibila aici: puteti admira camera de pictura, camera de muzica si dormitoarele sale.

La Busteni, puteti vizita un palat nou reintrat in circuitul turistic din Romania: Castelul Cantacuzino. Realizat in stil neobrancovenesc, acest castel este impresionant prin dimensiunile si luxul sau. A fost proprietatea Printului Gheorghe Grigore Cantacuzino zis “Nababul”, o figura importanta a inceputului de secol XX.

De asemenea, la Campina veti trai o experienta cu adevarat ezoterica vizitand Castelul Iulia Hasdeu, comandat de B.P. Hasdeu in memoria fiicei sale, Iulia.

Cum puteti vizita toate aceste castele intr-o singura zi? Cu un tur privat gandit special pentru voi!

Share
This entry was posted in Ploiesti and tagged . Bookmark the permalink.