Rabla: O odisee de succes

Rabla O odisee de succes

Astazi vom discuta despre ce se mai intampla prin tara noastra din punct de vedere auto/ economic. Finele lunii octombrie marcheaza si sfarsitul programului Rabla 2014, cu un bilant de 20.641 de masini noi vandute si o rata de succes de 100%. Ati ghicit, azi o sa vorbim despre Rabla: O odisee de succes.

Programul national “Rabla” a demarat in anul 2005. Scopul lui a fost acela de a incuraja oamenii sa isi caseze “rablele” din parcare si sa le inlocuiasca cu masini noi la preturi speciale. In total, din 2005 pana in 2014, un impresionant numar de o jumatate de milion de masini vechi au fost casate. Incasarile Rabla 2014 au fost de asemenea impresionante, cumuland aproape 250.000.000 EUR, iar vanzarile catre firme au crescut cu aproape 20% fata de anul trecut. Prin programul statului, peste 3600 de masini au fost achizitionate de institutii si persoane juridice.

Pentru a fi eligibila, o persoana fizica sau juridica trebuie sa depuna un dosar care sa ii fie aprobat. Site-ul oficial rabla.ro explica modalitatea de a te inscrie la program: intai, se contacteaza dealerul local Radacini, apoi se caseaza masina veche, vizita la REMAT; dupa radiere, veti primi un tichet valoric. O vizita scurta la notar va autentifica distrugerea masinii noi si achizitionarea celei noi. Abia apoi se radiaza masina la Serviciul Public Comunitar, Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor competent teritorial si se elibereaza certificatul doveditor. Ca sa fie un circuit inchis, va veti intoarce la dealer si veti intra oficial in program!

Portivit afirmatiei dlui. Attila Korodi, ministrul Mediului ?i Schimb?rilor Climatice, programul Rabla se va desfasura si in anul 2015, cu minore modificari.

De asemenea, de la 1 noiembrie 2014 va demara programul “Prima masina” prin care se va finanta achizitia de autoturisme noi la preturi de sub 50.000 de lei, statul garantand jumatate din credit.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , . Bookmark the permalink.