Retrospectiva Festivalului Cerbul de Aur 2018

Iata ca a trecut editia aniversara a Festivalului International Cerbul de Aur 2018, editie la care am serbat 50 de ani de la prima editie a acestui regal muzical.

Anul acesta, festivalul, in colaborare cu TVR si diversi sponsori, a reusit sa atraga intr-adevar cu participarile unor voci de exceptie. In prima seara ne-au incantat Andra, Gigliola Cinquetti, Corina Chiriac, Paulo Braganca si The Humans. A doua seara Amy Macdonald a sustinut un recital de exceptie, James Blunt a concertat emotionand publicul in cea de-a treia seara de spectacol, vineri. Pe 1 septembrie, sambata, in ziua de Gala, Edvin Marton, Nicole Scherzinger, The Motans, Eleni Foureira si Carla’s Dreams au sustinut spectacole de neuitat in fata publicului cald brasovean.

Iulia Vantur a fost gazda sclipitoare a festivalului de anul acesta.

Cat despre concurenti, acestia au fost in numar de 18 provenind din Romania si din alte 14 tari. Castigatorii au fost de asemenea atat romani cat si straini. Marele trofeu al editiei Cerbul de Aur de anul acesta a fost castigat de Inis Neziri din Albania care a castigat inima publicului roman cu melodia “Dau viata mea” a Monicai Anghel.

Revelatia acestui festival a fost insa belgianul Olivier Kaye, care a impresionat cu melodiile “Philadelphia” si “Sa nu-mi iei niciodata dragostea”, castigand atat Premiul de Popularitate al Publicului (in urma votului pe Facebook) si Premiul I.

Premiul II a fost castigat de Antonia Gigovska din Macedonia, iar Premiul III a plecat in franta cu artista Kelly Joyce.

Ovidiu Anton, care a interpretat piesa legendara deja “Copacul”, a castigat Premiul Presei. Premiul Societatilor Publice de Radio si de Televiziune a fost primit de Lidia Isac din Republica Moldova, iar romanca Raluca Blejusca a castigat Premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese romanesti. Printre ceilalti laureati s-au numarat si Damiano Borgi din Italia (pentru Premiul Judetului Brasov) si Ryan O’Shaughnessy din Irlanda (Premiul Municipiului Brasov).

Speram sa ne vedem si anul viitor la Cerb la Brasov! Iar cu Brasov car hire se poate parcurge usor orasul pe patru roti!

Share
This entry was posted in Rent a car Romania and tagged , , , , . Bookmark the permalink.