Festivalul de Teatru 2016 de la Sibiu

Festivalul de Teatru 2016 de la Sibiu

Ziua cea mare se apropie: in cateva zile, vine Festivalul de Teatru 2016 de la Sibiu. Unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Hermanstad, FITS, va incepe pe 10 iunie 2016 si se va incheia festiv pe data de 19 a aceleiasi luni.

Opt mii de bilete au fost puse in vanzare pentru Festivalul de Teatru 2016 de la Sibiu. Aceasta este cea de-a XXIII-a editie a acestui eveniment cultural. 35 de reprezentatii care sa aiba loc in sala au fost programate. In anul 1993, cativa actori de la Teatrul “Radu Stanca” din oras s-au hotarat sa redea Sibiului putin din mandria culturala din alte vremuri, dar si o imagine… teatrala. Asa ca au creat conceptul primului festival international de teatru din Sibiu. Pana la prima editie, a trecut ceva, dar asteptarea si planificarea minutioasa au dat roade. In prezent, peste 70 de tari participa la FITS. Acest festival a devenit un punct luminos in calendarul evenimentelor de dramaturgie recunoscute in toata lumea.

Tema festivalului de anul acesta este “building trust – construind incredere”. Tema reflecta profesiunea de credinta a creatorilor FITS, dar este si o privire retrospectiva asupra intregii activitati desfasurate pe parcursul a 23 de frumosi ani. Programul este unul incarcat si interesant. Teatru, dans, muzica, lectura, lansare de carte: iata doar cateva dintre sectiunile propuse si anul acesta de organizatori. La Comedie de Reims, Eugenio Barba, Alexandru Dabija, Korea National Contemporary Dance Company si Gecko sunt doar cateva dintre numele care s-au trecut pe lista de participare. Ne vor incanta cu reprezentatii unice, de neuitat.

De asemenea, anul 2016 marcheaza si inaugurarea “Fabricii de Cultura – Centru Alternativ pentru Cultura, Educatie si Cercetare”. “Faust”, “Lulu” si “Metamorfoze” au fost atent pregatite si prezentate de Teatrul National “Radu Stanca” si Silviu Purcarete.

Daca vreti sa participati la festival, ati face bine sa va grabiti sa inchiriati cazare si Sibiu rent a car. Ne vedem la festival!

Share
This entry was posted in Sibiu and tagged , . Bookmark the permalink.