Tainele Bucegilor, Sfinxul din Bucegi

Tainele Bucegilor, Sfinxul din Bucegi

Minunile din Romania sunt uluitoare si merita toata atentia noastra, asa ca astazi vom vorbi despre inca una dintre Tainele Bucegilor, Sfinxul din Bucegi. Muntii Bucegi sunt poate cea mai ciudata regiune din tara, de aici originand multiple teorii care mai de care mai abracadabrante si legende bizare transmise din generatie in generatie.

Un lucru este cert: Muntii Bucegi, acest segment al Carpatilor Meridionali, reprezinta un loc cu totul aparte, cu o atmosfera unica, iar lucrul acesta devine evident pe masura ce pasesti mai sus, tot mai sus spre cucerirea varfurilor sale spectaculoase. Sus, poti privi in ochii de piatra ai Sfinxului si poate vei auzi linistea acelui loc ancestral. Suna a epifanie?

La o altitudine de 2.216 m se gaseste un megalit antropomorf de 8 metri inaltime despre care geologii spun ca s-a format prin procesul natural de eroziune, dar misticii sustin ca ar fi fost sculptat de extraterestii. Acesta este Sfinxul din Bucegi, iar oricat de misterios ar fi el, cu chipul lui de om sapat in roca, legendele care s-au diseminat despre ce s-ar afla sub el, adanc in interiorul muntelui, sunt cu atat mai uluitoare.

Adeptii teoriei conspiratiei (si nu numai) sustin ca sub Sfinx, sapata in muntii Bucegi, este o retea de tuneluri. Circula o poveste destul de cunoscuta: se pare ca in 2003, Pentagonul a descoperit prin satelit zona din Bucegi care prezenta o anomalie magnetica, asa ca Serviciile Secrete din Romania si Statele Unite au cercetat si ar fi descoperit “tunelul timpului” care ar conduce spre “Camera inregistrarilor eterne” (Hall of Records). Aceste inregistrari ar fi fost lasate de o civilizatie net superioara si ar indica trei misterioase tuneluri catre centrul pamantului. Desigur, informatiile sunt clasate.

Cat din asta e speculatie (sau conspiratie) si cat este adevar e greu de spus. Insa mai interesant de remarcat este ca 28 noiembrie este ziua (necunoscuta) a Muntilor Bucegi, data la care putini oameni cunoscatori (sau “alesi”) se aduna in fata Sfinxului si admira apusul soarelui care imbratiseaza sculptura intr-o piramida de lumina magica. In 2013, cam 300 de oameni s-au intalnit aici pentru a se bucura de un fenomen unic si a incinge o hora tipic romaneasca. Anul acesta puteti merge si voi!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , , . Bookmark the permalink.