Craciunul la manastire

Inainte de orice, 25 Decembrie este o sarbatoare cu o profunda incarcatura religioasa. Desi tindem sa uitam asta, putem sa ne amintim de originile crestine ale celebrarii Nasterii Domnului Iisus Hristos petrecand Craciunul la manastire.

Daca nu alegeti sa petreceti Craciunul 2016 in sanul familiei, e bine sa stiti ca puteti opta pentru ofertele manastirilor din Romania, locuri pline de pace, une puteti sa va conectati mai bine decat oriunde la incarcatura spirituala a celei mai importante sarbatori din calendarul crestin.

Daca doriti sa vedeti exact cum isi duc modesta dar implinita viata calugarii, e bine sa stiti ca sepoate sa va cazati (la preturi foarte accesibile) la unele dintre manastirile de la noi din tara.

Manastirea Sfanta Treime din Glinjeni, spre exemplu, ofera cazare si masa cu bucate naturale in ziua de Craciun: peste, paine, salata. Si daca va place sa priviti un pom impodobit, nu va temeti: maicutele de la manastire se bucura de aceasta datina alaturi de turisti in fiecare an.

Manastirea Humorului se gaseste intr-o zona idilica. Iarna aceasta, asteptam ca valea sa se umple de omat imaculat, asa ca peisajul va fi de vis, iar linistea si frumusetea va vor umple sufletele de Craciun.

Intreaga localitate Manastirea Humorului din Suceava este un centru turistic de seama. Se gasesc in comuna zeci de pensiuni si case de vacanta.

Puteti opta pentru cazarea la una dintre ele. Preturile sunt in jur de 150-250 lei pe camera dubla pe noapte. In general se solicita cazarea pentru minim doua nopti, ceea ce merita oricum incurajat. E bine sa popositi pentru o clipa de ragaz in plus pe aceste meleaguri feerice.

Nu trebuie sa investiti foarte mult efort in planuirea unei mici vacante de Craciun, dar este de dorit sa va ocupati de cateva aspecte importante, cum ar fi transportul. In principiu, doua sunt optiunile principale: un transfer in Suceava si inchirieri masini in Suceava.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.