Dacia in Top 3 cele mai mari cresteri in Europa

Dacia in Top 3 cele mai mari cresteri in Europa

Dupa ce ieri am vorbit despre cum constructorul autohton de masini este nevoit sa importe tabla din strainatate pentru a face produse de un anumit standard, azi vom vorbi despre rezultatul acestui standard.

In primele patru luni ale lui 2013 Dacia a inregistrat a doua cea mai mare crestere de pe piata auto europeana, conform informatiilor oferite de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Comparativ cu perioada similara de anul trecut, Dacia a crescut cu 18%, singurul constructor care a vazut o crestere mai mare fiind Jaguar, care si-a majorat numarul de autovehicule inregistrate pe continent cu 22%.

Se asteapta ca evolutia Dacia de pe piata europeana sa atraga o crestere a productiei atat la Mioveni precum si la fabrica din Tanger, in Maroc – desi noi am mai vorbit despre potentialele problem legate de viitorul fabricii de la Mioveni.

Este foarte important de mentionat ca aceasta crestere in vanzarile Dacia vine pe fundalul unei piete auto europeana in continua scadere – aceasta scazand 7% din volum in acelasi interval de patru luni.

In acelasi timp trebuie sa avem in vedere si faptul ca din luna ianuarie a lui 2013 Dacia s-a lansat oficial pe piata din Marea Britanie si aceasta este una dintre cele mai mari piete auto din Europa. In prezent in Regatul Unit ajung automobile Sandero cu volan pe dreapta produse la Mioveni si Duster produs in India.

Inmatricularile de autovehicule Dacia din Marea Britanie a depasi in luna aprilie pe cele ala unor marci precum Mazda, Suzuki si Chevrolet, acestea apropiindu-se de inmatricularile de modele Renault.

Daca acest ritm se mentine constant, se asteapta ca vanzarile Dacia din acest an sa ajunga pana pe la 20.000 de unitati in Marea Britanie, aproximativ 10.000 din acestea fiind exportate din Romania.

Piata Dacia din Marea Britanie este inca la inceput, pentru a pune cifrele in perspective trebuie mentionat ca Franta si Germania raman cele mai mari piete pentru Dacia, prima avand 80.000 de unitati si a doua 40.000 – si pe acele piete Dacia a inregistrat scaderi in aceasta perioada de patru luni.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.