Obiective turistice – Biserica fortificata de la Viscri

Biserica fortificata de la Viscri este una dintre constructiile reprezentative Brasovului, despre care nu foarte lume stie. Construita in stil gotic, biserica Evanghelica Viscri este caracterizata un interior de incinta dubla care a luat nastere de la o capela cu forma rectangulara.

Biserica fortificata de la Viscri

Constructia dateaza din secolul al XII-lea care a fost constrita pe mai veche fundatie romanica dar numele provine de la sasescul ‘weibkirch’, care s-ar traduce in romana ca ‘biserica alba’.

Constructia trece prin mai multe modificari pe parcursul secolelor care au scopul de a o fortifica, aceasta castigand in suprafata si turnul care initial era folosit ca locuinta devine turn de aparare. Secolele aduc alte si alte modificari, adaugiri de ziduri de aparare, mai multe turnuri pana se ajunge in ziua de azi.

Biserica fortificata de la Viscri se gaseste la 7 kilometri de satul Dacia – in judetul Brasov – un bun punct de reper fiind jumatatea distantei dintre Brasov si Sighisoara. Pentru a ajunge la Viscri trebuie sa iesiti de pe E60/DN13 la Birnesti, si trebuie strabatut un drum de tara pana in Dacia, un drum care-i destul de prost. Ar fi indicat sa aveti o masina cu tractiune integrala si aici e o idee buna sa folositi servicii de inchirieri masini in Romania pentru acest drum.

Pe langa biserica fortificata de la Viscri in zona se poate admira o intreaga colectie de obiecte expuse la muzeul etnografic – obiecte reprezentative ale vietii de zi cu zi a locuitorilor zonei, reprezentand traditiile si obiceiurile acestora.

In mod normal cand e vorba de Brasov oamenii tind sa stie despre Biserica Neagra dar noi sugeram sa adaugati si biserica fortificata de la Viscri pe aceasta lista, pe langa Canionul 7 Scari, Castelul Bran si alte statiuni de pe Valea Prahovei.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.