Obiective turistice – Pestera Liliecilor din Moeciu

pestera-liliecilorTara noastra ofera o gama foarte larga de obiective turistice, si am vorbit despre diferite orase si statiuni, dar astazi vom discuta despre un obiectiv ceva mai inedit dar cu nimic mai putin interesant: pestera liliecilor din Moeciu.

Pestera Liliecilor

Pestera cu lilieci adaposesteste specii rare de lilieci, atat de rare incat specialistii considera ca Pestera sa fie tinuta departe de ochii turistilor pentru a proteja aceste specii. Totusi pestera este deschisa turistilor pentru vizitare si detine statutul de monument natural national, fiind inscrisa in zona mai mare special de protectie a parcului ‘Piatra Craiului’.

Pestera Liliecilor are o mare important istorica in zona, fiind cea care a dat numele satului si nu invers – satul se numeste Pestera. Oriunde prin comuna Moeciu, este practic imposibil ca localnicii sa nu te indrume spre pestera, care desi neamenajata este un important obiectiv turistic in zona.

Pestera se gaseste la o altitutinde de 950m, pe platforma Branului, fiind semnalata documentar de cateva secole. Aceasta a fost formata in urma eroziunii de catre un affluent al paraului Valea cu Cale. Accesul in interiorul lacasului liliecilor se face printr-un culoar stramt.

Grota principala are o lungime de 162m si o galerie de 109m sunt galerie. Suprafata totala este de 1.5 hectare si casa pentru multe specii diferite de lilieci, unele dintre ele fiind cu adevarat rare, cercetate dea lungul anilor de catre specialisti in speologie.

Grota este separata in mai multe camera care au tavanul divers colorat, iar climatul din interior este in principal cald si cu o umiditate moderata. Daca doriti sa vizitati pestera trebuie sa va recomandam echipament de protectie precum si o lanterna deoarece prin interiorul pesterii curge un firicel de apa maloasa.

Cum se ajunge la Pestera Liliecilor

Cum intrati in Moeciu, nu trebuie decat sa urmati soseaua care face dreapta spre satul Pestera. Satul si pestera sunt marcate printr-un indicator, dar daca nu sunteti siguri de drum nu ezitati sa intrebati un localnic. Pestera poate fi ajunsa foarte usor cu o masina de inchiriat.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.