Un oras fascinant: Cluj-Napoca

Un oras fascinant: Cluj-Napoca

Astazi revizitam un oras fascinant: Cluj-Napoca. Unul din cele mai mari orase din Romania si o perla a Transilvaniei, Cluj este un centru cultural care, in ultimii ani cel putin, s-a straduit sa se ridice si mai mult, impunandu-se drept o destinatie turistica de rang international si totodata accesibila.

Intr-o Romanie destul de subapreciata, orase precum Clujul tin fruntea sus si ne invata ca putem respira un aer cosmopolit si elegant in “fruntea” tarii noastre.

Iata cateva curiozitati despre orasul Cluj-Napoca, lucruri care poate va vor face sa doriti sa il vizitati cu atat mai mult:

1. Clujul este un oras mare – cel de-al treilea din Romania ca numar de locuitori.

2. De asemenea, cea mai mare universitate din Romania, Babes Bolyai, se gaseste in oras, iar 35.000 de studenti urmeaza cursuri aici zi de zi.

3. Somesul Mic e cel mai renumit rau care curge prin Cluj-Napoca. Dar mai sunt nu mai putin de noua alte parauri si rauri care strabat orasul.

4. Clujul e unul din cele mai vechi orase. A fost atestat documentar pentru prima data in cel de-al doilea secol intr-un document al lui Claudiu Ptolemeu. Pe atunci, cetatea ce se inalta aici era unul dintre cele mai importante centre militare, culturale si strategice din Dacia.

5. Prin secolele XIV-XV, sasii si secuii alcatuiau majoritatea populatiei din cetatea Clujului. Astazi, romanii formeaza 80% din populatie, convietuind cu aproximativ 18% maghiari si cativa alti reprezentanti ai celorlalte nationalitati.

6. In Cluj puteti vizita o serie de muzee prestigioase, dar si neconventionale. Muzeul Farmaciei are origini vechi: o colectie de instrumente medicale de prin secolul XIX.

7. Inainte de asasinare, domnitorul Mihai Viteazul a luat aici ultima cina.

Acest oras cu o istorie bogata si care se lauda cu importante atractii turistice va asteapta oricand, ca si serviciul online Cluj car rental, de unde puteti inchiria masina care va place pentru excursia voastra transilvaneana.

Share
This entry was posted in Cluj Napoca and tagged . Bookmark the permalink.