Picasso la Busteni

Picasso la Busteni

Daca iubesti arta moderna, te poti bucura de o expozitie unica Picasso la Busteni pana la sfarsitul lunii martie 2016. Pana atunci, Castelul Cantacuzino din frumoasa statiune montana de pe Valea Prahovei gazduieste expozitia “Que viva Picasso”.

Am vizitat Palatul Cantacuzino si expozitia si va recomand cu caldura o vizita! Pentru cei ce spun ca la Busteni merg doar drumetii experimentati care vor sa urce pe Jepii Mari (sau macar sa ii cucereasca pe cei Mici), riposta e clara: desi micut, orasul Busteni ofera o promenada frumoasa, cateva restaurant, dar si un parc, Casa Culturii si o frumoasa biserica unde puteti poposi pentru un moment de reculegere.

Dar poate cea mai importanta atractie turistica din Busteni este palatul in stil neo-brancovenesc al printului Gheorghe Grigore Cantacuzino (zis si Nababul pentru ca la moartea sa era considerat cel mai bogat om din Romania), fost ministru, om politic, patron al artelor si latifundiar. Desi nu este cel mai impresionant ca dimensiune, castelul este de o deosebita frumusete alternand teme arhitecturale si decorative romanesti cu motive celtice si occidentale.

Familia Cantacuzino este una dintre cele mai vechi si importante familii de boieri din tara, venita pe plaiurile romanesti din timpul bizantinilor. Imagini cu ilustrii stramosi ai Printului ca si insemne heraldice abunda in castel, in special in vasta sala de la parter.

Expozitia Picasso cuprinde o serie de litografii (reproduceri dupa operele originale ale artistului spaniel), dar si grafica si picture. O camera este amenajata special pentru a vorbi despre Guernica, una dintre cele mai importante opere ale artistului Pablo Ruiz y Picasso, pictura monumentala realizata in urma Razboiului Civil Spaniol, simbolul distrugerii inutile aduse de razboi, dar si al sperantei ca pacea va reveni.

Dupa ce expozitia Salvador Dali a atras peste 27.000 de vizitatori, aceasta noua expozitie este de asemenea una de succes, una pe care va sfatuiesc sa o vedeti. Puteti apela, desigur, la Ploiesti rent a car pentru o masina excelenta pentru o excursie la munte.

Share
This entry was posted in Ploiesti and tagged . Bookmark the permalink.