Cum ne asiguram ca nu ni se fura masina

Nu vrem in niciun caz sa va speriem! Dar o masina, ca orice bun de pret, poate deveni obiectul dorintelor unor straini cu intentii… nu tocmai curate. Asadar, chiar inainte de a achizitiona una, e bine sa aflam cum ne asiguram ca nu ni se fura masina.

Cam o data la 20 de minute se fura inca o masina, arata un studiu international. In prima jumatate a anului 2015, peste 220 de masini s-au furat in Romania. Se spune ca e mai usor sa previi decat sa tratezi, asa ca ne-am gandit sa va vorbim astazi despre cateva metode prin care sa scadem riscul de a ni se fura autovehiculul.

In principiu, e bine sa evitam lucruri evident naive. Spre exemplu, daca parasiti masina, nu uitati cheia in contact sau un al doilea rand de chei in interior “pentru siguranta”. Va poate parea stupid, dar statisticile arata ca aproximativ 30% din soferi lasa un rand de chei sub scaunul soferului.

Nu parcati in locuri intunecate si nu uitati nimic in masina. Chiar daca sa zicem ca veti lasa o jacheta veche, stiind ca “nu e nimic in ea”, acest lucru nu este neaparat cunoscut de hot, care va profita de ocazie sa se asigure si poate sa incerce si un speraclu de contact… De lucruri de valoare nici nu mai e nevoie sa amintim.

De asemenea, ganditi-va ca a lasa actele masinii in torpedou sau oriunde altundeva in interiorul autoturismului este o invitatie deschisa ca hotul de masini, odata la volan, sa se improprietareasca asupra autoturismului.

Ce e de facut?

Montati un sistem de alarma, blocati volanul si accesorizati-l cu un baston antidemaraj.

O metoda inedita de a va face masina identificabila este sa gravati numerele de inmatriculare pe geamurile oglinzilor. Decuplati siguranta de la motor sau aplicati un dispozitiv antifurt la cutia de viteze, care nu va permite masinii sa intre in vreo treapta de viteza.

Cel mai important: fiti vigilenti si informati.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.