Top 5 locuri de vizitat in aceasta vara in Romania !

Vara nu s-a sfarsit inca, iar activitatile in natura si atractiile turistice sunt numeroase si asteapta sa fie vizitate si admirate de catre turisti!
Profitati de aceasta perioada cu vreme extrem de placuta si redescoperiti frumusetea si farmecul Romaniei alaturi de familie si cei dragi!
Auto Car Hire Romania este solutia ideala, care va pune la dispozitie o gama larga de masini de inchiriat, din care puteti alege masina perfecta pentru plimbari si vacante, care sa va reprezinte si pe care sa va bazati oricand aveti nevoie.

Fun Park Trei Brazi
Situat in vecinatatea cabanei Trei Brazi din statiunea Predeal, Fun Park Trei Brazi este locul ideal pentru activitati exterioare, ce abunda de jocuri diverse atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Datorita peisajului cu adevarat spectaculos, locatia in sine devine unica, atragand numerosi turisti dornici sa-i calce pragul si sa incerce activitatile puse la dispozitie, ce se desfasoara pe tot parcursul anului, in functie de sezon, beneficiind de distractie, adrenalina si sport.
Exista multiple activitati disponibile, cum ar fi: trasee de aventura cu dificultate medie pentru copii si adulti, tiroliana pentru adulti si copii, piste de tubbing artificiale, catarare, tir cu arcul, turnball, paintball, inchirieri biciclete si badminton.
Nu ratati aceasta locatie minunata, plina de aventuri si distractie!

Lacul Vulturilor
Alta locatie absolut superba este lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund, care este un lac periglaciar aflat in Muntii Siriului, la o altitudine de 1.420 m, in apropierea localitatii Gura Siriului din comuna Siriu, judetul Buzau.
Cele doua nume ale lacului provin din doua legende. I se spune Lacul Vulturilor deoarece aici, conform unei legende, consemnata de Alexandru Vlahuta in cartea sa Romania pitoreasca, lacul ar fi un loc unde vulturii veneau primavara sa-si invete puii sa zboare. Numele de Lacul fara Fund provine dintr-o alta legenda, despre un cioban care si-a lasat turma de mioare, a aruncat bata in apa lacului si a plecat. Dupa un an de peregrinari, ciobanul si-ar fi regasit bata in apele Dunarii si mistuit de dorul mioarelor si a locurilor natale, se intoarce acasa.
Se merita sa faceti aceasta drumetie extraordinara, in care va veti bucura nu numai de peisaje si de aerul curat al naturii, ci si de drumul in sine, care se dovedeste a fi o aventura fantastica!

Cascada Urlatoarea
In apropierea orasului Busteni descoperim simpatica cascada Urlatoarea, aflata la altitudinea de 1055 metri altitudine pe versantul estic al Muntilor Bucegi, la poalele Muntilor Jepi. Apele cascadei sunt rezultatul confluentei a doua vai: Comorilor si Urlatoarea Mica, inaltimea cascadei fiind de 15 metri.
In afara principalei caderi de apa, exista si alte caderi de apa mai mici, desfasurate pe cateva zeci de metri mai sus, pe cele doua paraie, Urlatoarea Mare si Urlatoarea Mica. Cascada Urlatoarea este descrisa de Alexandru Vlahuta ca fiind „o frumoasa cadere de apa unde paraul se arunca de sus de pe o prispa de piatra si cade de la inaltimea de 15 metri – un sul lucitor de cristal, ce se sparge cu zgomot in volbura de jos”.

Telegondola Azuga
Pentru entuziastii si pasionatii de sporturi, alta atractie care trebuie bifata pe lista «must visit» este telegondola Azuga, care a fost inaugurata in decembrie 2007 si care asigura transportul turistilor de la baza partiilor Sorica si Cazacu, pe culmea Sorica la o altitudine de 1540 metri. Bucurati-va de peisajele extraordinare in timpul unei plimbari de neuitat cu telegondola, durata unei urcari fiind de aproximativ 6 minute pe o lungime de 1850 metri.
Chiar daca telegondola se adreseaza in principal skiorilor si amatorilor de mountain bike, deservind cele doua partii din Azuga: Sorica si Cazacu, si vara exista nenumarate activitati pe care le puteti intreprinde, cum ar fi concursuri de mountain bike si Trail Running.
Hraniti-va spiritul aventurier printr-o excursie in mijlocul naturii!

Castelul Stirbey
O scurta plimbare presarata cu istorie este intodeauna speciala si memorabila! Cunoscuta astazi drept cea mai veche cladire civila din orasul Sinaia, castelul Stirbey a luat nastere la doleantele ficei domnitorului Barbu Bibescu-Stirbey.
Castelul Stirbey a fost prima lucrare de exceptie a unui arhitect olandez cu cetatenie romana, Josef Schiffeleers, care datorita succesului acestei vile a reusit apoi sa devina cunoscut si sa contribuie la nenumarate constructii atat din Sinaia dar si din Bucuresti, arhitectura impresionanta a castelului dand tonul mutarii aristocratiei Romaniei in Sinaia alaturi de Familia Regala.
Astazi, Castelul Stirbey gazduieste Muzeul Orasului Sinaia, care este alcatuit din 13 sali tematice ce te invita sa descoperi tainele orasului. In centrul salii ce prezinta istoria orasului troneaza o macheta ce prezinta in pasteluri micul oras european de la portile orientului.

Relaxati-va si bucurati-va de comorile Romaniei numai alaturi de Auto Car Hire Romania pentru vacante deosebite si aventuri memorabile!

Share
This entry was posted in Rent a car Romania and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.