Top 5 destinatii de toamna din Romania!

  1. Breb, jud. Maramures
    Un loc mirific, aproape nealterat de trecerea timpului este cu siguranta Maramuresul.
    De prima data de cand ajungi aici te simti ca si cum ai pasi intr-o lume total diferita, o lume linistita cu o atmosfera puternic traditionala, unde te poti bucura de aerul curat al muntilor si de frumusetea rapitoare a casutelor cu detalii pictate, imaginilor sculptate in portile maramuresene si desigur, faimosul port popular.
    Breb este un sat maramuresan bogat in traditii si obiceiuri care au persistat de multi ani. Este, de asemenea, un sat care atrage vizitatori din strainatate, care sunt atrasi atat de eforturile de conservare ale orasului, cat si de frumusetea mediului natural din jur. Nu putini sunt cei care s-au lasat cuceriti de farmecul acestui sat si au decis sa schimbe viata lor aglomerata de oras cu o existenta linistita inconjurata de natura. Atat strainii, cat si romanii s-au mutat in Breb pentru a duce o viata simpla in mediul rural, departe de agitatia orasului.
  2. Valea Draganului, jud. Cluj
    Una din cele mai cunoscute zone din judetul Cluj, aflata in apropeierea comunei Poieni, este Valea Draganului, o zona inconjurata de munti abrupti si falnici, ce ofera o panorama minunata, aproape desprinsa din basme.
    O parte din farmecul peisajului de aici este amplificat de Barajul Dragan si de lacul de acumulare pe care acesta il imprejmuieste. Turistii pot vizita de asemenea Pensiunea Iubu din asezare, care gazduieste un mic muzeu in cinstea lui Lucian Blaga.
    Lacul de acumulare artificial se intinde pe aproximativ 300 de hectare, iar barajul din beton are o inaltime de 120 de metri.
    Aceasta este locatia perfecta pentru a privi spectacolul mirobolant al tranzitiei culorilor naturii catre toamna si a te deconecta de aglomeratia si viata galopanta a orasului.
  3. Barajul Pecineagu, jud. Arges
    Aflat pe sectiunile superioare ale raului Dambovita, lacul Pecineagu este situat intr-o depresiune intre Muntii Piatra Craiului si Muntii Iezer-Papusa.
    Acest baraj serveste unei serii de scopuri tehnice, inclusiv furnizarea si producerea de energie hidroelectrica.
    Satele Saticu de Jos si Saticu de Sus sunt in proximitatea barajului Pecineagu. Desi sunt aproape de muntii Piatra Craiului, aceste comunitati sunt mai putin cunoscute, insa foarte indragite.
    La baraj, puteti admira un peisaj unic si spectaculos al culorilor copacilor vibranti de toamna si a celor doua creste muntoase, Piatra Craiului si Iezer Papusa.
    Profitati de aceasta experienta minunata, veti regasi zone linistite si peisaje minunate de-a lungul intregii calatorii pana la baraj.
  4. Catunul Muscel, jud. Dambovita
    Catunul Muscel este un sat izolat, aflat in nordul judetului Dambovita intr-un peisaj de vis, pe dealuri si coline subcarpatice, dand impresia ca se afla intr-un cadru atemporal.
    Catunul Muscel pare un loc inghetat in timp, care emana o energie pasnica si reconfortanta. Este unul dintre locurile magice din judetul Dambovita si cu siguranta veti fi cuceriti de farmecul sau.
    Muscelul este unul din locurile superbe din Romania, care merita vizitat cel putin o data in viata, cu siguranta veti fi impresionati de atmosfera pitoreasca, de linistea si simplitatea traiului, de mireasma naturii, de sunetul pasarilor si al apelor, precum si de preparatele traditionale ale caror retete vor ramane stiute doar de catre localnici.
    Aici se face cascaveaua de Muscel, un sortiment pur, ecologic, renumit in zona, a carei reteta este pastrata secreta si transmisa din generatie in generatie. Nu puteti rata nici faimoasa tuica de Muscel, care merita degustata pana plecati din acest loc incredibil.
  5. Suncuius, jud. Bihor
    Stancile Suncuius, care fac parte din Muntii Bihor, sunt foarte populare printre alpinisti si cei care se bucura de activitati extreme.
    Aceste formatiuni uimitoare de calcar ofera oportunitati de alpinism si privelisti uluitoare ale naturii inconjuratoare.
    In aceasta toamna puteti explora Apusenii Bihor, muntii nostri mai putin vizitati si mai putin promovati. Incepeti de la Suncuius, regiunea cu peisaje pitoresti, trasee de via ferrata, trasee de drumetii si o varietate de caverne pe care le puteti explora.
    „Patria” traseelor de via ferrata din tara este judetul Bihoriar, cinci din cele zece trasee din tara fiind: trei in Pestera Uncuius – Ungurul Mare, doua la Vadu Crisului si unul la Vartop in canionul Crisului Repede.

Explorati cele mai frumoase locuri din Romania impreuna cu familia si prietenii, neezitand sa apelelati la serviciile de inchirieri masini Auto Car Hire, pentru excursii si calatorii in masini de inalta calitate la cele mai bune preturi!

Share
This entry was posted in Rent a car Romania and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.