Dacia ar putea avea nevoie de o fabrica noua

Conform unui inteviu acordat de catre Rafael Treguer – directorul de marca al Dacia – revistei britanice Autocar la salonul auto de la Frankfurt, este posibil ca Renault sa mai aiba nevoie de o fabrica Dacia in curand.

Fabrica din Romania Dacia functioneaza deja la capacitate maxima, iar cele din India si Maroc se extind rapid si isi vor atinge maximul. Daca vanzarile marcii continua sa creasca intr-un ritm similar cu cel vazut in prima jumatate a acestui an atunci se va lua in calcul construirea unei fabrici noi precum si dezvoltarea unui model din clasa mica.

Pentru prezent, Dacia se va concentra pe gama actuala de modele – care a fost innoita – inainta de a lansa unele noi. 2012 a vazut sase modele noi precum si alte noutati, iar Treguer a adaugat ca Dacia trebuie sa lucreze cu aceasta gama pentru a creste vanzarile precum si notorietatea marcii.

Acesta a dorit sa respinga speculatii cum ca s-ar putea pregati o masina Dacia dezvoltata de divizia Renautlsport sau chiar un model sport Dacia. Treguert a spus ca se planuiesc cu siguranta produse noi, dar acestea vor fi pe segmentul de serie si ca nu vor dezvolta niciodata un produs de nisa.

Oficialul Dacia a spus ca este oarecum posibila o masina de clasa mica, dar este inca prea devreme pentru ca o decizie sa fie luata in aceasta privinta. Aceasta decizie ar fi o abatere de la strategia de a folosi o platform comuna pentru toate modelele brand-ului.

Dacia continua sa isi concentreze eforturile pentru mentinerea cresterii constante vazuta in ultimii noua ani de la lansarea in Europa in 2004, precum si cresterea notorietatii brandului, Treguer declarand ca aceasta este inca foarte redusa, fiind nevoie de mai multa publicitate facuta intr-un mod intelligent si memorabil, deoarece bugetele cu care se lucreaza nu sunt uriase.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.