O lume minunata: cele mai bizare muzee din lume

O lume minunata cele mai bizare muzee din lume

Daca am inceput anul vorbind despre atractii turistice locale, a sosit clipa sa ne intoarcem putin catre exterior. Haideti sa ne amintim ca traim intr-o lume minunata: cele mai bizare muzee din lume sunt tema de gandire de azi.

Pentru majoritatea dintre noi, ideea de muzeu este strans legata de arta inalta. Pe retina mintii curg deja imagini cu picturi faimoase ale monstrilor scari: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Matisse, Picasso sau sculpturi din lumea antica. Cu toate acestea, lumea noastra de azi este mult mai… complicata, si exista un public pentru toate.

Astfel, nu putini sunt aceia care se simt pregatiti sa omagieze canalizarea, toaletele sau… mustarul. Iata cateva exemple!

In Paris, pe langa plimbari romantice peste Campurile Elizee, va puteti bucura sa vizitati Muzeul Canalizarii! Functionand inca din 1867, muzeul arata practic sistemul de canalizare si mecanismele de sanitarizare ale capitalei franceze.

Canalizarea nu este singurul lucru care merita un imn sau doua! Americanii omagiaza capacele de toaleta in Alamo Heights, Texas, unde va puteti delecta privind peste 1000 de capace si colace de veceu. Toilet Seat Museum a fost infiintat de pensionarul Barney Smith, un fost instalator.

Daca doriti ceva la scara mai mare, in India puteti vizita Muzeul International al Toaletelor. Dramatic este scopul acestui muzeu… promovarea utilitatii toaletelor. Se pare ca un numar considerabil de cetateni sunt inca absolut reticenti fata de utilizarea acestora.

Cum sa ii neglijam pe englezi in aceasta fascinanta incursiune prin lumea muzeelor bizare? In Cornwall sunteti invitati sa va reamintiti de Harry Potter la Muzeul Vrajitoriei. Infiintat de Cecil Williamson in 1951, Museum of Witchcraft prezinta istoria magiei si diverse artefacte si se lauda cu o biblioteca impresionanta: peste 3000 de volume.

Romania nu a fost atat de imaginativa in privinta muzeelor bizare, dar la Ploiesti va puteti bucura de Muzeul Ceasului, reflectand cu melancolie la trecerea timpului. Pentru a vizita, puteti inchiria o masina in Ploiesti la preturi accesibile.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.