Obiective turistice – Barajul Siriul

Barajul Siriul este o parte caracteristica si reprezentativa pentru localitatea Siriul si merita vizitat de catre toti cei interesati de astfel de obiective turistice.

Acesta este un baraj artificial care acuzat ca ruta DN 10 sa sufere transformari, acesta luand conturul Lacului Siriu de unde pornesc mai mult viaducte.

Lacul Siriu este un lac artificial de acumulare, si este amplasat pe cursul superior al Buzaului. Construirea acestuia s-a terminat in 1985 si se desfasoara pe o lungime de 10 km; scopul barajului este sa produca energie electrica in hidrocentrala care se intinde pe o suprafata de 500 de metri si acesta este un baraj de pamant – fiind construit cu un miez de argila, roca si steril, asezat intre masivul Podul Calului si Masivul Siriu.

Zona din jurul barajului Siriu este una din regiunile in care omul a lucrat alaturi de natura pentru a da nastere unui peisaj cu adevarat minunat care duce la panorame demne de vazut, vizitat si fotografiat.

Viaductele precum si pilonii de sustinere sunt interesante de vazut, si desigur Cascada Runcea, situata la cinci kilometri de Siriu trebuie vizitata. Cararile salbatice  din padurile din jur ofera vizitatorilor si iubitorilor de natura niste peisaje deosebite si ii duc pe acestia catre sat unde o localnica a amenajat un mic muzeu in casa parinteasca.

Barajul Siriu trebuie sa se gaseasca pe lista de destinatii pentru pescarii inraiti. Apele lacului de acumulare ascund specii precum caras, scobar, crap, clean si pastrav. Barajul este o destinatie buna si pentru familii deoarece in timp ce pescarii isi vad de sportul lor, restul pot face plimbari prin padure, plaja, sau plimbari cu pluta pe apele lacului. O destinatie langa Barajul Siriu este ministatiunea Baile Siriu, unde gasiti izvoare termale, feroase, putin bogate in bicarbonate, cloruri sodice, sulf si foarte putin mineralizate.

Zona din jurul barajului merita explorata in detaliu caci mai ascunde cateva locuri de interes si acest lucru se face cel mai bine cu servicii de inchirieri masini Romania.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.