Cateva motive pentru a vizita Resita

Cateva motive pentru a vizita Resita

Daca aveati nevoie de cateva motive pentru a vizita Resita, astazi le veti afla de la noi. Astazi va invitam sa calatorim impreuna prin acest oras frumos (fie si numai virtual).

Unul dintre cele mai importante centre ale Banatului este orasul Resita, o veche cetate medievala, atestata in secolul al XV-lea. Recunoscut ca fiind cel mai vechi centru al siderurgiei din Romania, orasul este amplasat intr-o regiune pitoreasca, deosebit de atragatoare din punct de vedere turistic.

In apropiere, cele mai importante obiective turistice va asteapta sa le descoperiti toate misterele.

Platoul Semenic este localizat la o impresionanta altitudine de mai mult de 1400 de metri. In varf de munte, zapada nu se topeste timp de 6 luni, asa ca sporturile de iarna s-au dezvoltat aici. Pe timp de vara, zona montana este minunata pentru drumetii. Platoul este accesibil dac urmati soseaua Resita – Valiug – Prislop – Semenic.

In Muntii Banatului, merita sa vizitati Rezervatia Cheile Carasului, care se intinde pe o suprafata de aproape 900 ha. Aici aveti ocazia sa intalniti cele mai neasteptate chei, doline si pesteri, iar vegetatia predominanta este aceea de plante termofile.

Printre cele mai interesante pesteri din Banat se numara Pestera Comarnic, cea mai mare din Muntii Banatului, cu o lungine de 4 km. Este rezervatie speologica si va introduce intr-un univers subteran straniu si fascinant. De asemenea, Pestera Racovita este un monument al naturii cu galerii de 250 m ornate cu cele mai spectaculoase stalactite si stalacmite.

Aveti multe motive pentru a vizita si orasul Resita. Aici puteti alege sa petreceti o zi la muzeu. Muzeul Banatului Montan se lauda cu un impresionant patrimoniu de 76000 de obiecte, datand inca din perioada romana.

Pentru un transport comod si eficient, puteti alege inchirieri masini Resita, un serviciu de incredere si deosebit de util, care va poate face vacanta si mai frumoasa.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog, Inchirieri masini, Resita.