Achizitia sfarsitului de an, Banca Transilvania cumpara Volksbank

Achizitia sfarsitului de an, Banca Transilvania cumpara Volksbank

Cine a zis ca luna cadourilor nu este un prilej fortuit de a face afaceri? Cu siguranta 2014 se incheie cu sperante si zambete pentru Banca Transilvania. Achizitia sfarsitului de an, Banca Transilvania cumpara Volksbank pentru 600 de milioane de Euro, este peste tot in ziare. Haideti sa revedem povestea pe scurt.

Dupa patru luni de negocieri, pe data de 10 decebrie, intr-o sala a Hotelului Marriott din Bucuresti, la frageda ora 5 dimineata, banca romaneasca si bancherii austrieci care detineau Volksbank Romania au batut palma. Intelegerea oficiala marcheaza achizitia Volksbank de catre Banca Transilvania contra unui cost de 600 de milioane de euro – sustin anumite surse din sfera financiara. Aceasta cifra se traduce prin rambursarile liniilor de finantiare. In schimb, Volksbank “valoreaza” 1.6 miliarde de Euro: asadar, un castig important pentru Banca Transilvania.

Reprezentantii celor doua parti au afirmat in cadrul conferintei ca suma exacta a tranzactiei va fi comunicata doar anul viitor, dupa indeplinirea tuturor formalitatilor.

Pentru Transilvania, oportunitatea este una unica. Pentru austrieci, este o usurare, deoarece sustinerea operatinilor din capitala romana devenisera mult prea costisitoare, iar acestia nu mai doreau sa investeasca in filiala din tara noastra. De altfel, bancherul vienez Heinrich Pecina a fost cel care a apelat la Banca Transivania in vara anului 2014. Pecina a fost cel cre a mediat tranzactiile si a fost prezent si la Bucuresti pe 10 decembrie, pentru semnarea contractului.

Volksbank a intrat pe piata romaneasca in anii 2000. Dupa un apogeu in real estate in 2008, Volksbank a pierdut teren dupa criza economica. Banca Transilvania a luat fiinta in Cluj acum peste 20 de ani si a ajuns sa fie una dintre cele mai stabile si populare banci de pe piata financiara romaneasca. Cota de piata este de aproape 10% iar totalul activelor este de 34 de miliarde RON. Achizitia Volksbank este un mare plus si incheie anul cu succes pentru banca transilvaneana.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania.