Cateva destinatii de aprilie – Partea IV

Cateva destinatii de aprilie – Partea IV

Si iata-ne din nou aici, vanand cateva destinatii de aprilie in Romania demne de a fi explorate. Va invitam sa descoperim astazi noi atractii naturale in tara, zone stiute sau nestiute de voi, cu povesti noi sau vechi de spus si mai mult decat orice, frumoase dincolo de cuvinte.

Ati auzit de Podul lui Dumnezeu? Este cel mai mare pod natural din Romania si al doilea din Europa.

Este perfect functional rutier, traversat fiind de Drumul Judetean Baia de Arama – Drobeta Turnu-Severin. Masoara 30 de metri lungime, 13 latime si 9 grosime, este facut din calcare stratificate si… ei bine, e perfect sigur! Cu o masina inchiriata de la Auto Car Hire Romania va puteti aventura in peisajul salbatic si seducator al tarii noastre.

Va amintiti ca spuneam data trecuta cum ca Maramuresul merita un capitol dedicat strict lui? Ei bine, timpul nu este inca pierdut.

Astazi, pe de alta parte, trecem in revista Padurea Craiasa de la Ocna Sugatag din Maramures.

Numele de vis dezvaluie doar in parte toate misterele naturale de nepatruns pe care rezervatia naturala (areal protejat inca din anul 2000) le adaposteste.

Gorunul si laricele (specie protejata de conifere), dar si stejarul se numara printre arborii care fac umbra acestei minunate zone din versantul dealului de la nord de Ocna Sugatag.

Stim despre aceasta legendara localitate ca vremea poate fi foarte… rece aici! Dar nu va temeti: primavara si vara, e foarte placut sa va plimbari prin Padurea Craiasa.

Ultima oprire pe care o propunem astazi este in judetul Buzau. Aici veti intalni doua fenomene naturale deosebit de rare: Vulcanii Noroiosi si Focurile Vii.

Ambele fenomene se petrec la contactul dintre gazele naturale subterane si aerul atmosferic. Numele sunt destul de revelatoare, asa ca nu va vom strica surpriza. Va incurajam mai degraba sa calatoriti si sa le vedeti cu proprii ochi!

Share
Acest articol a fost publicat in Rent a car Romania.