Ce masini sunt indragite de romani in 2015?

Despre autovehicule si topuri cu cele mai populare marci auto am tot vorbit in decursul timpului, dar astazi am vrea sa abordam o noua intrebare putin diferit. Ce masini sunt indragite de romani in 2015?

Raspunsul este unul surprinzator. Romanii iubesc masinile electrice si hibride, cel putin asa o arata vanzarile de pana acum din anul curent. Cifrele arata ca 272 de masini prototip, hibride si electrice, au fost vandute pana la finele lunii august, reprezentand aproape dublul vanzarilor de anul trecut – deci o crestere de 97.10%. Datele sunt furnizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania.

Oare este acesta un semn bun ca mentalitatile din Romania se schimba, iar oamenii aspira la o viata mai sanatoasa? In ceea ce priveste achizitonarea de masini “verzi”, Romania se claseaza in urma Frantei, Angliei, Norvegiei sau Germaniei, dar mai sus de unii dintre vecinii sai, asa ca progresul este unul incurajator.

Totodata, in ceea ce priveste combustibilul, in ultima vreme romanii prefera diesel (54% din totalul pietei), cu doar 45% alegeri de motorina.

Exista inca o explicatie pentru nou-gasita predilectie spre “eco”: in cadrul Programului Rabla 2015, organizatorii au oferit un bonus de 2500 de lei pentru achizitionarea unei masini electrice hibrid, asa ca motivatia de a alege o astfel de masina a fost destul de importanta.

Programul Rabla este inca infloritor, iar anul acesta bugetul alocat lui a fost de 162.5 de milioane de lei. Puteti aplica si voi pentru a obtine prima de casare pentru masina veche si bonus la achizitionarea uneia noi.

Intre timp, daca inca nu v-ati hotarat care varianta de masina va convinge mai mult – poate electrica? hibrid? un autoturism “clasic” pe benzina? mai eficienta motorina – trebuie sa stiti ca puteti opta pentru inchirieri de masini Romania, de unde puteti beneficia de servicii de rent a car excelente la preturi foarte bune raportate la calitate.

Share
Acest articol a fost publicat in Rent a car Romania.