Cele mai frumoase sate din Romania

Cele mai frumoase sate din Romania

Se spune adesea despre Romania ca este inca o tara rurala, ca viata aici este egala cu viata la sat. Sigur, acest aspect este de regula mentionat in Vest cu o conotatie negativa, insa multi dintre aceiasi vestici care ajung pe aceste meleaguri ajung de fapt sa se indragosteasca de atemporalul satului etern.

Despre cele mai frumoase orase din tara am tot vorbit. Insa astazi am decis sa facem o schimbare: sa ne plimbam prin cele mai frumoase sate din Romania.

In Timisoara, putem vizita un sat (sau, dupa denumirea localnicilor, un “dorf”) minunat si unic: Charlottenburg, singurul sat rotund din Romania, infiintat de colonistii sasi in 1771. Satul Charlottenburg (sau Sarlota, pe romaneste) a fost construit circular, in jurul bisericii. Curand s-a construit si prima fantana, tot in cerc, si scoala satului. Aceasta ciudatenie minunata merita cu prisosinta o vizita!

Daca v-ati indragostit de lumea vrajita a lui J.R.R. Tolkien, trebuie sa mergeti la Sirnea in judetul Brasov. Nascut la poalele muntelui Piatra Craiului, Sirnea a devenit primul sat turistic din Romania in 1960. Cel mai interesant eveniment care se petrece aici este Focul lui Sumedru, o traditie ce aminteste de paganii daci.

Tot in Brasov, puteti petrece o zi la Dragusu – supranumit si Satul Zeilor. Acest sat este o destinatie perfecta fie vara, fie iarna. Vara va puteti plimba pe stradute sau dinstra in parcul Aventura, iar iarna aveti o frumoasa partie de schi la dispozitie pentru sporturile voastre pe zapada favorite. La 24 km distanta, puteti vizita Fagaras si al lui castel, iar la 9 km se gaseste Manastirea Sambata de Sus.

Si care ar fi cel mai bun mod de a face un tur al celor mai frumoase zone rurale din Romania daca nu apeland la Inchirieri Auto fara Garantie? Rezervarea se poate face online, in doar cateva minute.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog, Brasov, Inchirieri masini, Rent a car Romania, Timisoara.