Cateva destinatii de aprilie – Partea II

Cateva destinatii de aprilie: iata cu ce ne indeletnicim din nou. Si pana la urma, ce alte ocupatii mai placute decat calatoritul mai sunt de mentionat?

Oradea este subiectul propus de noi astazi. Este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania astazi, iar administratia locala face eforturi active sa il impuna pe competitiva piata turistica europeana.

Oradea beneficiaza de aerul vestului, de o arhitectura deosebita si de un cadru natural ofertant, asa ca o excursie in Oradeanu se opreste neaparat la limitele zonei urbane, ci se poate continua dincolo de marginile orasului.

Ne gandeam sa trecem in revista pentru inceput cateva dintre atractiile turistice ale acestui oras plin de farmec. Construita intre 1751 si 1779, cladirea Episcopiei Romano-Catolice din Oradea adaposteste un magnific tezaur. Biblioteca Diecezana cuprinde peste 11.000 de volume, dintre care in jur de 1000 sunt scrieri straine datand dinainte de secolul al XVII-lea.

Calea Republicii este zona de shopping si promenada a orasului Oradea. Are un aer putin decadent, absolut seducator. Arhitectura veche, cladirile eclectice si colorate, piatra cubica, toate creaza un tot perfect.

Teatrul de Stat “Regina Maria” este locul perfect pentru o seara culturala. Actorii vor crea un context perfect pentru visare si catarsis. Veti rade si plange alaturi de personaje. Veti putea sa va deconectati si sa va bucurati de o escapada.

Cetatea Oradea este o superba relicva medievala care a vazut sute de ani de existenta. Ghidul local va poate povesti mai multe despre importanta strategica a cetatii si despre sutele de ani de istorie sub soarele oradean.

O cladire cu o deosebita arhitectura, ceva ce merita vizitat si fotografiat, este Palatul Sztarill, actualmente un hotel unde va puteti caza.

Daca aveti nevoie de transport, cel mai bine este sa apelati la Oradea car rental pentru o masina de calitate de inchiriat.

Share
Acest articol a fost publicat in Oradea.