Zilele Ploiestiului 2015

Zilele Ploiestiului 2015

In perioada 21 mai – 1 iunie, localnicii si nu numai sunt invitati la Zilele Ploiestiului 2015, un eveniment care va aduce 12 zile de voie buna si de distractie.

Pentru un oras industrial, Ploiestiul are ceva aparte, ceva cu adevarat poetic – poate nu degeaba este renumit ca fiind orasul care a nascut genii creatoare ca marele dramaturg Ion Luca Caragiale si poetul Nichita Stanescu. Totusi, industria “aurului negru” a adus (cel putin in trecut) bogatie si notorietate orasului si petrolul este “sarbatorit” aici la Muzeul Petrolului.

Orasul Ploiesti este insa mai mult decat petrol si poezie (in cantitati egale). Este de asemenea un oras universitar si un important centru cultural. Apropierea de capitala, dar si evenimentele culturale care au loc in oras ii fac pe ploiesteni sa fie destul de activi si deschisi spre concerte, vernisaje, etc.

Zilele Ploiestiului au devenit un eveniment cunoscut si anticipat in oras, iar anul acesta Primaria a organizat un festival care va bucura publicul cu numeroase surprize artistice, sportive si culturale. Printre acestea, se numara o serie de concerte, proiectii cinematografice in aer liber, targuri de carte, ca de asemenea meciuri de baschet si fotbal dintre liceele din oras si diverse expozitii culturale si folclorice.

Pe 21 mai, evenimentul va fi deschis printr-un concert sustinut de Pasarea Rock, Ovidiu Lipan Tandarica si de catre artistii de la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiesti. De asemenea, au mai confirmat prezenta la eveniment in urmatoarele zile Horia Brenciu, contratenorul Cezar Ouatu, artista Nico si Laurian Manta.

Si cum niciun eveniment nu e posibil fara invitati straini, orasele infratite Ploiestiului din Moldova, Bulgaria, Ungaria si Grecia au fost de asemenea invitate sa isi impartaseasca alaturi de invitati cultura.
In Ploiesti, puteti apela la Inchirieri masini Ploiesti pentru a va bucura eveniment si de libertatea oferita de un autoturism excelent.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog, Inchirieri masini, Ploiesti, Rent a car Romania.